RAJKO DUJMIĆ

'Liječenje je najbolja stvar koja mi se dogodila. Jači sam nego ikad!'

'Mislim da mi je sad period života kad treba stvarati. Dosta je bilo i izlazaka i pića i zabave bilo koje vrste. Mogu promatrati, ali sad treba napisati još', kaže 61-godišnji Dujmić. 
 Neja Markičević/CROPIX

Iako u početku tako nije izgledalo, prisilno liječenje na koje je nakon napada na suprugu odveden Rajko Dujmić, najbolja je stvar koja mu se dogodila, otvoreno je priznao u razgovoru za RTL.

Vedar je, nasmijan, zadovoljan. A takav već dugo nije bio.

'Mislim da mi je sad period života kad treba stvarati. Dosta je bilo i izlazaka i pića i zabave bilo koje vrste. Mogu promatrati, ali sad treba napisati još', kaže 61-godišnji Dujmić.

Tijekom mjeseci liječenja osjećao se kao 'brod na suhom doku'.

'Onda se sve sastruže s njega što ne valja i ostane živo drvo ili čisti čelik - pun snage i može vući još 50 godina.'

Nakon nekoliko mjeseci ponovno je uz svoju suprugu i svoj klavir. Veseli se svojim psima, svojim Ravnicama i Dinamu. Planova za budućnost ima pregršt.

A sve je lakše kad uz sebe imaš nekoga tko te voli tako kao što njega voli njegova Snježana, i to već punih 25 godina.

Na piće više ne misli. Uostalom, sve je svoje najbolje pjesme napisao trijezan. A niti novih ne nedostaje.

'Razmišljam da napravim jednu seriju, kao audiciju. Da nađem neke nove mlade ljude koji će na svoj način sva ta tijela i te duše, a pjesme su tijelo i duša, obući u jednu novu odjeću. Približiti vremenu. Znači, Novi Novi fosili.'

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:20