PARANOJA

POZNATI SRPSKI GLUMAC PREPRIČAO HOROR KOJI JE DOŽIVIO U ZATVORU 'Ispod jastuka, u svojem krevetu, pronašao sam strašnu poruku na krvavom papiriću...'

Žarko Laušević (lijevo)
 Pedja Milosavljevic / CROPIX

Žarko Laušević (58), srpski glumac crnogorskog podrijetla, u svojoj novoj knjizi "Sve prođe, pa i doživotna" otkrio je stravične detalje koje je proživljavao iza zatvorskih rešetaka. Podsjetimo, Laušević je u zatvoru završio 1993. godine, kad je u jednoj tučnjavi u samoobrani ubio dvojicu muškaraca, a jednoga teško ranio, prenosi Dnevnik.hr.

Tijekom boravka u zatvoru Laušević je mislio da su ga namjerno zarazili HIV virusom, pišu srpski mediji.

- Ispod jastuka, u svojem krevetu, pronašao sam strašnu poruku. Krvav papirić na kojem je rimskim brojevima ispisano XIV +. U tom trenutku dva narkomana bila su u sobi, ne samo HIV pozitivni, već su na naše oči i umirali od AIDS-a! Dakle, ovisili smo svake noći od dobrih ili loših snova ili volje ove dvojice poznatih očajnika i koliko još nepoznatih. Dovoljno je bilo u prolazu ili u snu biti okrznut običnom šivaćom iglom inficiranom njihovom krvlju - stoji u novoj knjizi u kojoj je glumac otkrio i kako ga je uhvatila paranoja kad se u zatvorskoj sobi probudio s ogrebotinom na grudima i novom porukom: "Glumac, popio si sidu."

Kad su ga odveli u bolnicu, Laušević se povjerio prijateljici koja je anesteziolog rekavši joj kako misli da bi mogao biti zaražen. Tražio je od nje da ga testira te obećao kako se neće ubiti. Sedam dana čekao je rezultate koji su, srećom, bili negativni, ali Žarko je u knjizi opisao i što bi napravio da se ispostavilo da je HIV pozitivan, prenosi Dnevnik.hr.

- Na povratku u zatvor savladao bih čuvara i iste večeri bih otišao do jednog manastira u Vojvodinu. Nakon toga bih želio u Rusiju, da se zaredim. Koji bih drugi izbor imao? Da se odmah ubijem ili da još nekoliko godina umirem u zatvoru - napisao je Žarko u svojoj trećoj knjizi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:37