ISKLJUČILI GA IZ PROMETA

RADE ŠERBEDŽIJA NAPOKON PROGOVORIO O SKANDALU S ALKOHOLOM 'Tražili su da napravim neke glupe poteze, no nisam mogao zbog bolova u leđima'

Rade Šerbedžija
 Goran Mehkek / CROPIX

Strani mediji još ljetos su pisali da je Rade Šerbedžija (72) uhićen u Santa Monici u Kaliforniji nakon što je krivudao cestom, a u njegovu automobilu pronađena je otvorena boca viskija, a glumac je sad za srpski Blic otkrio što se zapravo dogodilo te kobne noći.

- Zaustavili su me i izmjerili mi 0,8 promila alkohola u krvi, a to je granica. Međutim, tražili su da napravim neke glupe poteze, koje nisam mogao izvesti zbog bolova u leđima, i onda su zaključili da je valjda ta mala doza alkohola kod mene značila da sam u nemogućnosti dalje voziti, pa su me isključili iz prometa. No dobro, to su odmah objavile američke novine, što znači da nisam nepoznat - našalio se Šerbedžija i dodao kako se uopće ne smatra boemom.

- Nikad to nisam ni bio, samo ne volim previše sve te službene stvari... Više volim otići u tihu kavanu, nego u veliku kavanu. Više se volim družiti s nepoznatim ljudima, nego s poznatima. Nosim stare šešire, stare košulje, ali znam se ponašati i u smokingu - objasnio je Rade, koji je, iako je ostvario uspješnu karijeru u Hollywoodu, i dalje ostao svoj, čime se, na kraju krajeva, najviše i ponosi.

- To je jedna od osnovnih stvari - da se čovjek drži svojega puta i rukovodi se onime što mu nalažu njegovi stavovi. Svjestan sam da sam kao mladić možda znao i naživcirati neke neistomišljenike svojim stavovima i izjavama, ali s godinama sam to radio sve manje i sad mi je u redu da ljudi različito misle o mnogim stvarima - zaključio je Šerbedžija u razgovoru za Blic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:10