SHVATIO GDJE JE DOŠAO...

VIDEO: NAJVEĆI PROMAŠAJ U POVIJESTI REALITY SHOWA Propali australski Hrvat pobjegao nakon točno dva dana: 'Ne mogu više, ovo će me ubiti!'

 
 youzube screenshot

Australski tenisač Bernard Tomić (25) u mnogočemu je poseban tip ne samo u svijetu tenisa, već u sportskom svijetu općenito. Ovaj Australac hrvatskog podrijetla poznat po bizarnim ekscesima, bahatosti i totalnom zanemarivanju posla kojim bi se trebao baviti, prijavio se na reality show 'Ja sam celebrity... Izvucite me odavde', ali i tu je doživio neviđeni poraz - odustao je nakon dva dana! Reality je osmišljen tako da poznate osobe bace u džunglu, te da zahtjevnim zadacima ti isti celebrityji zarađuju osnovne namirnice za život. Tomić, očito, nije najbolje shvatio poantu showa.

- Mislio sam da ću malo kampirati, upoznati neke nove ljude, pronaći svoj unutarnji mir...

Naravno, mrak na oči mu je pao čim je stigao u džunglu. Dva dana i tri noći se borio s depresijom i na kraju - odustao! Nitko nikad u povijesti ovog realityja nije brže odustao, ali eto, Tomić je tu i da sruši i taj slavni rekord.


Ali, prije opisa kratkotrajne Tomićeve avanture u Južnoafričkoj Republici, podsjetimo o kakvom se tipu zapravo radi.. Tomić je od ranih dana u Australiji bio etiketiran kao 'nova zvijezda australskog tenisa' i kao mogući nasljednik Hewitta, Raftera, Casha, pa možda čak i onih starijih Lavera, Rosewalla, Newcombea. Pod budnim okom strogog oca Johna (Ivice), Bernard je relativno lako preživio prijelaz iz juniorskog u seniorski tenis, ali s prvim većim novcima nastupili su i prvi problemi. Dok je njegov otac mlatio trenere, Bernard se provodio i svaki dan živio kao da sutra ne postoji. Naravno, vrlo brzo je postalo jasno da će takvim načinom života patiti Bernardov tenis, ali malotko je očekivao da će Tomić bez previše uzrujavanja dignuti ruke od bijelog sporta. Na teniske terene je dolazio nezainteresiran, sam je priznao da mu je svejedno hoće li pobijediti ili izgubiti, a pred novinarima i navijačima bez imalo srama pričao je o svom bogatstvu. Dno teniske karijere doživio je prije više od dva tjedna nakon ispadanja u kvalifikacijama Australian Opena. Novinarima je u prolazu samo dobacio.

- Idem kući brojati milijune!

Svoje bogatstvo vjerojatno nije stigao ni izbrojati, a već mu je stigao poziv za odlazak u džunglu. Ne znamo je li Tomiću promaknuo naziv serije 'Izvucite me odavde', ali iz nekog razloga ovaj osebujni tenisač pomislio je da bi odlazak u divljinu mogao biti dobra ideja. Dva dana poslije shvatio je u što se upustio.

- Nikad se nisam lošije osjećao. Jednostavno, ne trebam ovo u životu. Ljudi, pa ovo je džungla, totalno drugačije od svega ostalog. Ne, nisam ovo očekivao. Trebam malo mira, a ovo će me ubiti u roku tjedan, dva. Ne mogu to izdržati, želim s nekim razgovarati - pričao je Tomić iz 'ispovjedaonice' i šokirao milijune gledatelja, ali i producente realityja.


Nije pomoglo ni posljednje uvjeravanje producenta emisije, Tomić se spakirao i napustio kamp. Njegov potez naišao je na salvu bijesa voditeljice Julie Morris.

- On je luzer, gubitnik. Odustaje od svega.

Upravo je ona prva dočekala Tomića po povratku iz JAR-a. Naravno, rešetanje pitanjima krenulo je u roku odmah.

- Zašto si uopće ulazio? Obećao si u slučaju pobjede dati 100.000 dolara nagrade dobrotvornim udrugama. Što je s tim obećanjem?

Tomić se nije živcirao zbog napada, već je hladnokrvno objasnio što se dogodilo.

- Mislio sam da ću ovdje biti najsretnija osoba na svijetu, da ću se promijeniti nabolje. Da ću malo kampirati, upoznati nove ljude, pronaći svoj mir.... Međutim, potpuno sam pogriješio. Nikada u životu nisam bio depresivniji nego u posljednja dva dana. Pazite, cijeli život hrpa ljudi je oko mene, mobitel mi stalno zvoni, sve se događa strašno brzo. A u posljednja dva dana sve se naglo usporilo i to me bacilo u depresiju.

I dok su neki gledatelji prosvjedovali zbog rekordnog odustajanja, neki su stalni na Tomićevu stranu. Tvrde da je bio jako iskren, da je konačno pokazao emocije i dokazao da je čovjek od krvi i mesa.

- Konačno sam spoznao neke stvari. Sada se samo želim vratiti kući i posvetiti tenisu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:59