STVARALE SU SE KARIJERE

SLAVNI MENADŽER TVRDI DA JE NAGOVORIO BORISA ŠUPUTA DA ULOŽI U VLASTITU KĆER Otkrio je tko je bio uzor tada neiskusnoj Maji

    AUTOR:
    • Marijana Klarić

  • OBJAVLJENO:
  • 19.10.2018. u 12:21

Karlovac, 040916.
Posljednje veceri karlovackih Dana piva na sredisnjoj pozornici nastupala je Maja Suput.
Na fotografiji: Maja Suput.
Foto: Robert Fajt / CROPIX
Robert Fajt / CROPIX

Maja Šuput

 

- Bio je zafrkant i šarmer. Bio je najponosniji tata na svijetu, a dan kad sam mu rekla da ću početi pjevati bio mu je najsretniji dan u životu. Sve što se u mojoj karijeri događalo nakon njegove bolesti pratio je s najvećim veseljem.

Zvao me pet puta na dan da pita gdje pjevam u petak, gdje u subotu, a onda u nedjelju sto pitanja - kako je bilo, koliko je ljudi... I taj ponos je bio nevjerojatan - napisala je u četvrtak na Instagramu Maja Šuput, podijelivši s javnošću vijest da je njezin tata, poznati estradni menadžer Boris Šuput, preminuo nakon 16 godina borbe s posljedicama teškog moždanog udara.

 

Boris Šuput je, uz Zorana Škugora, Vladimira Mihaljeka Mihu i Ivicu Bubala, bio najznačajniji i najproduktivniji estradni menadžer '80-ih i '90-ih godina.

Tijekom "dancerskih" '90-ih stvarao je tinejdžerske instant zvijezde poput Veline. Boris Šuput zaslužan je i za medijski te estradni proboj Minee, koja je trebala postati pjevačica "Srebrnih krila", piše Slobodna Dalmacija. Šuput je u njoj prepoznao potencijal za solo karijeru i pomogao joj da snimi prvi album, s kojega svi pamte megahit "Good boy", kao i "Mornaru moj", s kojim je Minea nastupila na Splitskom festivalu.

Karijera Borisa Šuputa bila je tijesno vezana uz jednog od najuspješnijih menadžera s ovih prostora, Šibenčanina Škugora, koji se prisjetio zajedničkih glazbenih godina s Borom, kako je zvao Šuputa.

- Poznavali smo se od sredine '80-ih, kad mi je Boro pristupio i došao me pitati za kontakt brojeve vlasnika klubova u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, gdje je želio dogovarati nastupe hrvatskih izvođača.

Najprije je krenuo s pokojnim Tomislavom Ivčićem, pa drugim estradnjacima, a onda je došao rat... Kad sam u '90-ima poveo karijere ET-ja, Tonyja Cetinskog i Sandija, Boro mi je opet došao s prijedlogom da moje izvođače 'prodaje' dalje za nastupe u klubovima i tu smo surađivali korektno - priča sa sjetom u glasu Škugor.

Otkrio je i kako je zapravo počela pjevačka karijera Borisove obožavane kćeri Maje Šuput.

 

- Savjetovao se sa mnom, jer je želio zarađeni novac uložiti u nekog izvođača, imati svoje pjevače, kao što sam ih imao ja. Ja sam mu tad rekao da mu je najbolje da novce uloži u vlastitu kćer! Kako je tad radio s Magazinom, s Danijelom Martinović, rekao sam mu da vodi kćer sa sobom na gaže, neka gleda Danijelu, kako ona pjeva, kako se ponaša na pozornici, izvan nje, kako razgovara i on me poslušao - ispričao je Škugor, konačno razotkrivajući razlog zašto je Maja Šuput tolikih godina scenskim pokretima, pa i frizurama na početku karijere, nalikovala splitskoj pjevačici. Škugor tvrdi kako je Maja isprva željela da joj upravo on bude menadžer i Boris ga je baš to došao pitati.

- Taj tip glazbe koji je Maja izvodila mene nije zanimao, ja sam tad radio s izvođačima u produkciji koja je bila više, ajmo tako reči, zapadnjačka - prisjeća se šibenski estradni mag za Slobodnu Dalmaciju. Dodaje kako su se Boris Šuput i on zadnji put sreli u jednom zagrebačkom shopping centru i da mu je teško bilo vidjeti koliko se otežano kreće.

- Kad je nastradao, dolazio sam svakodnevno u Traumatološku kliniku kod njega, viđao se s njegovom suprugom i Majom. Kad je prebačen u toplice, telefonski smo bili u kontaktu. Težak je to udarac - podvukao je Zoran Škugor.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo