NOVI SKANDAL

FOTO: JE LI KANYE WEST OVAJ PUT OTIŠAO PREDALEKO? Na naslovnicu albuma stavio kontroverznu sliku kupaonice pune droge pokojne pjevačice

 
Kanye West
 Lucas Jackson / Reuters

Kanye West još se jednom našao u središtu kontroverze. Na omotu novog albuma repera Pusha T-ja nalazi se fotografija kupaonice Whitney Houston koju je potajno slikao netko iz obitelji, puna tableta, droge, razbacanih stvari…

Grafičko je rješenje bila Westova ideja i za fotografiju je navodno iskeširao pozamašnu svotu.

Slavna pjevačica Whitney Houston pronađena je mrtva u kadi u hotelu The Beverly Hilton 2012. Smrt je proglašena nesretnim slučajem utapanjem, no dugogodišnja ovisnost o kokainu i oslabjelo srce doprinijeli su iznenadnoj smrti. Autopsija u kolovozu iste godine pokazala je da je u organizmu imala i marihuanu, Xanax, Benadryl i još neke lijekove.

Kupaonicu punu žlica s tragovima droge fotografirao je netko od članova obitelji 2006. dok se pjevačica ozbiljno borila s ovisnošću, a Pusha T je otkrio u razgovoru za Entertainment Weekly da je zadovoljan odabirom i da je slika bila prilično skupa:

‘Fotografija apsolutno odgovara energiji mog novog albuma. Čini mi se kako omot predstavlja organizirani kaos. Svatko tko pogleda naslovnicu pronaći će neki svoj zanimljivi detalj. Kanye je promijenio ideju za naslovnicu u zadnji čas. Dogovorili smo se oko nekoliko umjetničkih fotografija i on je treba odraditi završne detalje. Međutim, nazvao me u jedan ujutro i rekao da mu se sviđa nešto drugo i da to košta 85.000 dolara. Rekao sam da nije potrebno, ali je inzistirao da on plati ‘jer ljudi to moraju vidjeti, to ide uz glazbu’. Promjena me iznenadila, ali polako sam i ja počeo prihvaćati ideju i sad mi se jako sviđa’, rekao je.

Fotografiju je već objavio National Enquirer na naslovnici 2006. West je morao iskeširati 85.000 dolara (gotovo 540.000 kuna), no nije poznato je li morao platiti National Enquireru ili Whitneynoj šogorici Tini Brown, piše People.

Album Pusha T-ja prvi je koji je West producirao u svom novom studiju u Wyomingu, gdje posljednje vrijeme i sam snima svoj novi album.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 17:21