SHIA LABEOUF OTVORENO

GLUMAC O TRENUTKU KOJI MU JE PROMIJENIO ŽIVOT Bio sam klinac, iz svoje sam sobe čuo užas nakon kojeg više nikad nisam zaspao bez pištolja pod jastukom

 
Shia LaBeouf
 Profimedia, AKM-GSI

Glumac Shia LaBeouf odlučio je progovoriti o uhićenju prošlo ljeto u gradu Savannah u Georgiji, kad je snimljen da rasističkim komentarima vrijeđa policajca crne boje kože koji ga privodi zbog ispada u pijanom stanju te remećenja javnog reda i mira.

U velikom intervjuu za magazin Esquire 31-godišnja zvijezda filmskog serijala ‘Transformeri’ priznao je da je pogriješio: - Zajebao sam. Ono što se događalo u Georgiji bilo je neugodno i ponižavajuće. Privilegija bijele rase, očaj i katastrofa na djelu... To je sve proizašlo iz egocentrične iluzije. Pokušavao sam se opravdati i riješiti krivnje što sam dozvolio da me uhapse.

Zahvalio je svom prijatelju Zacharyju Gottsagenu, 32-godišnjem glumcu s Downovim sindromom, što ga je prizvao svijesti: - Svi su nešto hodali po jajima, komentirali u rukavicama. Jedino mi je Gottsagen iskreno rekao: Ti si već slavan. Ovo je moja prilika i ti je uništavaš. Kad sam čuo da sam ga razočarao, to mi je vjerojatno promijenilo život. Zack ne zna lagati i blagoslovljen bio zbog toga. Tada mi je baš trebao netko tko će mi reći iskreno što me ide.

LaBeouf je osuđen na 10 tjedana odvikavanja gdje je, kaže, naučio da su njegov obrambeni stav i agresija rezultat PTSP-a od traume koju je doživio u djetinjstvu, koje je ionako bilo teško i ispunjeno nasiljem i siromaštvom.

Jedne je večeri LaBeouf iz svoje sobe čuo kako mu netko siluje mamu.

- Smrznuo sam se. Muškarac je istrčao iz kuće i mama je istrčala za njim. Susjed Dave je došao. Sjećam se da je u ruci držao samostrel, rekao je.

Silovatelj je do tad već pobjegao, no LaBeouf se s tim događajem nikad nije pomirio.

FILE PHOTO: Actor Shia LaBeouf was arrested in July 2017 on public drunkenness, disorderly conduct, and obstruction charges following a street disturbance in Savannah, Georgia. LaBeouf, in town filming a movie, allegedly erupted in profanities and vulgar language after his 4 AM request for a cigarette was rebuffed by a local resident and a Savannah cop. LaBeouf was subsequently arrested after becoming aggressive with the patrolman, who had asked the 31-year-old performer to leave the area.Credit: Police handout, Image: 343007392, License: Rights-managed, Restrictions: WORLDWIDE RIGHTS AVAILABLE. End users shall not licence, sell, transmit, or distribute any photographs represented by eyevine, to any third party., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Eyevine
Profimedia, Eyevine
Shia LaBeouf, policijska snimka

Na psihoterapijama u okviru liječenja otkrio je da nasilje prema majci kojem je svjedočio, istovremeno nemoćan da bilo što poduzme, bio razlog njegovog obrambenog stava kao i okidač nasilja kod njega. Pištolj je kupio čim je mogao i do danas spava s njim: - Uvijek sam imao osjećaj da će mi netko doći po noći. Cijeli svoj život...

Događaj iz Savannaha opisuje kao najveću sramotu u svom životu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:53