SKANDAL NEVIĐENIH RAZMJERA

'I JA SAM BIO ŽRTVA ZLOSTAVLJANJA' Popularni glumac iz kultne tinejdžerske serije otkrio da ga je utjecajni moćnik seksualno iskorištavao

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 12.10.2017. u 10:00

Prod DB © Columbia TriStar / DR
DAWSON (DAWSON'S CREEK) serie TV creee par Kevin Williamson 1998-2003 USA
avec Katie Holmes, James Van Der Beek, Michelle Williams et Joshua Jackson
ponton, portrait de groupe
saison 5, Image: 173627334, License: Rights-managed, Restrictions: NO RESTRICTION, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Visual movies
Profimedia, Visual movies

 

 

Američki glumac James Van Der Beek (40), svima poznat po nekad vrlo popularnoj tinejdžerskoj seriji "Dawson's Creek" otkrio je da je i on bio žrtva seksualnog uznemiravanja.

 

Skandal neviđenih razmjera potresa Hollywood nakon što je cijeli niz popularnih i manje poznatih osoba, poput Ashley Judd, Angeline Jolie i Gwyneth Paltrow istupio s optužbama protiv moćnog producenta Harveyja Weinsteina da ih je seksualno iskorištavao.

 

Van Der Beek iznio je svoje iskustvo iz vremena dok je bio mlađahni glumac te je pritom kritizirao one koji su napali glumice koje su istupile protiv Weinsteina.

Las Vegas, NV - Celebrities arrive at the iHeartRadio Music Festival - Day 1 at T-Mobile Arena in Las Vegas
Pictured: James Van Der Beek
BACKGRID USA 23 SEPTEMBER 2017, Image: 350243005, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AKM-GSI
Profimedia, AKM-GSI

James Van Der Beek

 

U srijedu navečer na Twitteru je James Van Der Beek napisao:

 

- Stariji, utjecajni muškarci su mi dirali za stražnjicu, kada sam bio puno mlađi, uvukli su me u neprimjereni seksualni razgovor. Razumijem što je neopravdani sram, bespomoćnost i nemogućnost da se istupi i optuži nekoga, napisao je te pozdravio sve žene koje su progovoreile o zlostavljanju.

 

- Ovo govorim svima koji će za seksualno iskorištavanje odmahnuti rukom i reći: 'Ah to su samo dečki'. Ono što je Weinstein radio, to se zove kriminal.

 

James Van Der Beek nije jedini hollywoodski glumac koji je otkrio da je bio žrtva seksualnog uznemiravanja.

 

U utorak je glumac Terry Crews iz nagrađivane serije "Brooklyn Nine-Nine" otkrio da ga je prošle godine visokopozicionirani hollywoodski moćnik pipkao po međunožju.

 

ELIPSO

Izdvajamo