ŽIVOT NA VISOKOJ NOZI

JOHNNY DEPP OPTUŽIO MENADŽERE ZA BANKROT, ONI U NEVJERICI 'Pa čovječe, jel ti znaš koliko si mjesečno trošio na razne gluposti!?'

 Toru Hanai / REUTERS

Bivši menadžeri Johnnyja Deppa podigli su kontratužbu protiv glumca u utorak tvrdeći da je njegov raskošan život koštao nevjerojatnih dva milijuna dolara mejsečno što ga je i dovelo u financijske probleme, a zvijezda je navodno oglušila na njihova neprestana upozorenja.

Tužbu su predali sudu u Los Angelesu dva tjedna nakon što je Depp tužio njihovu kompaniju da su odgovorni za financijske gubitke.

U tužbi stoji da je Depp platio više od 75 milijuna dolara za kupnju i održavanje svojih 14 domova, uključujući dvorac u Francuskoj i niz otoka na Bahamima. Također je iskeširao pozamašnu svotu za 45 metara dugačku jahtu, za putovanja privatnim zrakoplovima i kolekcije umjetnina kao i holivudskih memorabilija za što je trebalo osigurati još dodatnih 12 skladišta.

Deppa su navodno u više navrata upozorili da mu je potrošnja van kontrole, ali on je ignorirao njihove savjete. ‘Depp i samo Depp je u potpunosti odgovoran za financijske probleme u kojima se danas našao’, stoji u tužbi.

Glumac je pak u svojoj tužbi od 13. siječnja tražio 25 milijuna dolara naknade, svotu za koju smatra da su mu lošim mešetarenjem i ulaganjem izgubili. U svojoj tužbi navodi i da nisu predali sve papire poreznoj upravi na vrijeme što da ga je koštalo dodatnih 5,7 milijuna dolara kazne, piše USA Today.

Tvrtka mu je vodila poslove od 1999. do 2016. U tom je periodu Johnny Depp odradio uloge u jednoj od najpoznatijih filmskih franšiza uopće, ‘Piratima s Kariba’, kao i u ‘Alisi u zemlji čudesa’ i filmu ‘Charlie i tvornica čokolade’.

Depp nije jedina glumačka zvijezda koja se sudskim putem obračunava s menadžerima. Nicolas Cage je tužio i od svog bivšeg menadžera tražio 20 milijuna dolara zbog lošeg ‘rukovanja’ njegovim novcem. Dogovor su na koncu postigli van suda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:28