FINANCIJSKI USPJEH

KAKO SU BECKHAMOVI ZARADILI PRVU MILIJARDU DOLARA Jedan čovjek je još 1995. predvidio koliko će novaca zgrnuti ovaj power couple

 
David i Victoria Beckham
 Toby Melville/Pool / REUTERS

Da David i Victoria Beckham nisu poput svih drugih celebrityja, postalo je jasno čim su se vjenčali 1999. godine. Oni su power couple s nenadmašnim nosom za poslovne prilike koje donose goleme prihode.

Pritom govorimo o astronomskim iznosima. Sada su, pak, združeni pod okriljem brenda Beckham postali milijarderi. Kako prenose britanski mediji, na zajedničkom su računu dosegli iznos od 700 milijuna funti, što je ekvivalent milijardi dolara, a sve to bogatstvo dolazi s različitih strana zahvaljujući dobrim vezama i smislu za biznis.

Prihodi

Danas 43-godišnji David svoje je bogatstvo počeo graditi na nogometnoj karijeri, a sva njegova zarada dijeli se u tri tvrtke: Footwork Productions, DB Ventures Ltd. i Beckham Brand Holdings. No, David bi zapravo već samo zahvaljujući prihodima od nogometa, koji su okupljeni u Footwork Productionsu koji ima promet od 208,3 milijuna funti, mogao mirno uživati u nogometnoj mirovini gledajući u kopačke ovješene na zidu.

No, domišljato je zaštitio svoje ime pa se sva ta zarada od komercijalizacije njegova imena slijeva u DB Ventures Ltd. koji ima profit od 90 milijuna funti. Prisjetimo se samo njegovih iznimno unosnih ugovora s tvrtkama Samsung, Adidas, Pepsi, H&M za liniju donjeg rublja i mnogih drugih. A kao i sve velike face koje trebaju neki hobi, David je zaštitno lice jednog poznatog brenda viskija.

Krovna tvrtka koja upravlja poslovnim carstvom Davida i Victorije Beckham ima promet od 260,8 milijuna funti.

Victoria, pak, ima svoju tvrtku Victoria Beckham Ltd., vezanu za njezin modni posao, s neto vrijednošću od 100 milijuna funti. Dobar se pokazao i njezin pothvat s make-up linijom, a 44-godišnjakinji su u korist išla i sva šuškanja o comebacku Spice Girls, iako je odbila ponovno s njima stati na pozornicu. Valja još uračunati i deset milijuna funti od zarade Moody Productionsa iz vremena kad je Victoria još bila Posh Spice.

Posljednji je put njihovo financijsko stanje objavljeno neposredno prije Božića, a brojke su otkrile da je pred Beckhamovima uspješna godina uz obilje poslovnih uspjeha, unatoč glasinama o teškoćama u poslovanju njezine modne tvrtke i bračnim sporovima. Victoria se, naime, teško nosi s bliskim prijateljstvom između njezina Davida i 50-godišnje danske manekenke Helene Christensen o kojem već neko vrijeme bruje svjetski mediji. David i zanosna Helena postali su prijatelji u prosincu prošle godine kada su se upoznali na zabavi u Miamiju na koju je David došao bez pratnje jer je Victoria imala poslovnih obaveza.

Britanski tabloidi pišu kako Victoriju nervira to što su Helena i David u stalnom kontaktu otkako su se upoznali, a nova vruća fotografija Dankinje koja gola pozira u zavodljivoj pozi okružena samo kutijama, pokazujući besprijekornu figuru, koju je objavila na svom Instagramu, samo dolijeva ulje na vatru.

A gdje je ljubav?

Iako mediji trenutačno možda ne vide neku ljubavnu bliskost između Davida i Victorije, jedan čovjek još uvijek vjeruje u njih. Naime, uz Davida i Victoriju, treći dioničar tvrtke Beckham Brand Holdings je XIX Management koji kontrolira dugogodišnji poslovni partner Simon Fuller, bivši menadžer popularnih spajsica.

Osim uspjeha ženske grupe, on je bio mastermind koji je predvidio uspjeh mladog para Davida i Victorije još 1995. kada su s njim potpisali ugovor. Tada je rekao: “Victorijin glamur i Davidova seksualna privlačnost i sportski uspjesi mogli bi dugoročno stvoriti milijardu dolara”. Čovjek je predvidio budućnost.

Osim poslovnog carstva, par, koji u srpnju slavi 20. godišnjicu braka, posjeduje i niz nekretnina, uključujući stan u zapadnom Londonu, vrijedan 35,1 milijun funti, te imanje u Cotswoldsu, vrijedno šest milijuna funti. Svoje poslovno znanje očito su prenijeli i na djecu jer je 16-godišnji Romeo već predvodio božićnu kampanju za Burberry, a 20-godišnji Brooklyn ostvaruje karijeru fotografa. Cruz, glazbeno nadareni 14-godišnjak, još je 2016. snimio svoj božićni pop-singl, a sedmogodišnja Harper ima cijeli niz hobija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 15:01