HOLIVUDSKI MOĆNIK

NAJPOZNATIJI SVJETSKI SEKSUALNI PREDATOR PRED SUDOM Weinsteinu odbačena jedna točka optužnice, on i dalje tvrdi da ni za što nije kriv

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 11.10.2018. u 19:04

Film producer Harvey Weinstein sits during his hearing at Manhattan Criminal Court in New York, U.S., October 11, 2018. Steven Hirsch /Pool via REUTERS
REUTERS

Njujorški sudac odbacio je u četvrtak jednu od šest točaka optužnice protiv filmskog producenta Harveyja Weinsteina nakon što su tužitelji kazali da se tome ne mogu usprotiviti u svjetlu informacija koje su doznali u istrazi.

Odbačena točka optužnice odnosi se na navodni seksualni napad na jednu ženu počinjen 2004.  Pet drugih točaka optužnice, uključujući navodne napade na druge dvije žene, ostalo je na snazi.

Weinstein tvrdi da nije kriv ni po jednoj točki optužnice. Njegov odvjetnik kazao je da će tražiti da ih se sve odbaci.

Weinstein je predmet optužbi više od 70 žena, uglavnom mladih glumica i drugih žena zaposlenih u filmskom biznisu, koje tvrde da ih je spolno iskorištavao ili silovao prije više desetljeća.

Slučaj je potaknuo pokret #MeToo u kojem stotine žena javno optužuju moćne muškarce iz poslovnih krugova, politike i svijeta zabave da su ih spolno zlostavljali i uznemiravali.

Weinstein je zbog skandala dobio otkaz u svojoj tvrtki Weinstein Co i izbačen je iz Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti.

Izdvajamo