NAJBOLJA TENISAČICA IKAD

NAKON JEDNOG OD NAJTEŽIH PORAZA U KARIJERI SERENA WILLIAMS PRIZNALA SVE 'Prošli tjedan nije bio lagan, normalno je ovo što osjećam...'

 
 Profimedia, Zuma Press - News

Neprikosnovena vladarica teniskih terena Serena Williams priznala je na Instagramu kako je majčinstvo utjecalo na pad njezine teniske forme.

Prošloga tjedna pretrpjela je jedan od najtežih poraza u karijeri kada je rezultatom 6-1, 6-0 izgubila meč od Britanke Johanne Konte na turniru Mubadala Silicon Valley Classic.

U ponedjeljak je vlasnica 23 Grand Slam naslova otvorila dušu i objasnila što stoji iza toga.

- Prošli tjedan nije bio jednostavan za mene. Ne samo da sam privatno imala težak period, nego sam još k tome bila depresivna. Uglavnom sam osjećala da nisam dobra mama. Pročitala sam nekoliko članaka u kojima se tvrdi da postporođajne emocije mogu potrajati tri godine ako se ne liječe. Ja smatram da je komunikacija najbolja. Kroz razgovor s mamom, sestrom, prijateljima shvatila sam da je ono što osjećam posve normalno. Normalno je što osjećam da nisam dovoljno dobra mama, napisala je na Instagramu.

Tridesetšestogodišnja Serena uzela je porodiljni kako bi se posvetila svojoj kćeri Alexis Olympia, no vratila se teniskom cirkusu šest mjeseci nakon rođenja. Početak nije bio jednostavan, no već u srpnju igrala je finale Wimbledona.

- Puno treniram, pokušavam biti najbolja sportašica, No, to znači da ne mogu biti sa svojom kćerkicom koliko želim, iako se nisam odvajala od nje niti dana otkako se rodila, nastavila je.

Last week was not easy for me. Not only was I accepting some tough personal stuff, but I just was in a funk. Mostly, I felt like I was not a good mom. I read several articles that said postpartum emotions can last up to 3 years if not dealt with. I like communication best. Talking things through with my mom, my sisters, my friends let me know that my feelings are totally normal. It’s totally normal to feel like I’m not doing enough for my baby. We have all been there. I work a lot, I train, and I’m trying to be the best athlete I can be. However, that means although I have been with her every day of her life, I’m not around as much as I would like to be. Most of you moms deal with the same thing. Whether stay-at-home or working, finding that balance with kids is a true art. You are the true heroes. I’m here to say: if you are having a rough day or week--it’s ok--I am, too!!! There’s always tomm!

Objavu dijeli Serena Williams (@serenawilliams)

- Većina mama se suočava s tim. Prava je umjetnost pronaći pravi balans, bez obzira jeste li domaćica ili imate karijeru. Vi ste prave junakinje. Želim reći ovo: ako imate loš dan ili tjedan, to je u redu, i meni se to događa, poručila je.

Serena Williams vrlo je otvoreno pričala o teškoćama s kojima se suočavala u majčinstvu. U veljači je opisala da je na porodu prošla pakao.

Trudnoća je protekla u najboljem redu, ali kada je rodila sve se zakompliciralo. Malena Alexis Olympia rođena je 1. rujna 2017.

Tijekom porođaja se malenoj Alexis srce počelo usporavati te su zbog toga liječnici odlučili napraviti carski rez. Potom su joj zbog snažnog kašlja popucali šavovi od carskog reza. Na operacijskom stolu liječnici su joj potom otkrili golem hematom na trbuhu. Ugrušak joj je u bilo kojem trenu mogao ući u pluća. Sljedećih šest tjedana morala je strogo mirovati i odmarati se.

Williams je izjavila da bi trebala nastupiti ovaj mjesec i na US Openu, turniru koji je šest puta osvojila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:47