LEGENDARNA POP ZVIJEZDA

NASTUP KOJI BI MOGAO ZASJENITI ROKA I SVE OSTALE NATJECATELJE Na Eurosongu će nastupati Madonna, dvije pjesme koje će izvesti naplatit će 1.000.000 $

 REUTERS

Legendarna pop glazbenica Madonna u svibnju će nastupiti na Eurosongu u Tel Avivu, potvrdila je Europska radiodifuzna unija (EBU), piše Haaretz.

Pjevačica će vjerojatno izvesti dvije pjesme, jedan od svojih starih hitova i jednu novu pjesmu. Pop superzvijezda i producenti televizijskog showa su navodno imali različite poglede na pjesmu koju Madonna planira izvesti jer u sebi sadržava političku poruku.

Madonnu će u Izrael dopratiti 160 članova njenog tima, a nastup će navodno koštati milijun dolara, koje će navodno platiti bogati poduzetnik Sylvan Adams.

Ovaj nastup će biti njezin četvrti u Izraelu. Prvi put je tu bila 1993., a kasnije je nastupala 2009. i 2012. Također je posjetila Izrael u drugim prilikama vezano uz njezin interes za kabalu.

Izrael je prošle godine pobijedio na natjecanju za pjesmu Eurovizije, pa je na osnovi toga dobio priliku da organizira ovaj TV spektakl. Pritom je imao puno problema s financiranjem, a bilo je i poziva na bojkot.

Prošli tjedan iz ureda premijera Benjamina Netanyahua objavljeno je da će u svrhu osiguranja Eurosonga biti utrošeno 1,5 milijuna šekela (oko 410,000 dolara).

U siječnju je bivši član grupe Pink Floyd Roger Waters pozvao BBC da odustane od prenošenja Eurosonga. U pismu koje je potpisalo preko 50 vodećih britanskih glazbenika poziva BBC da upotrijebi svoj utjecaj kako bi se izmijenila lokacija održavanja i to zbog 'sustavnog kršenja ljudskih prava Palestinaca', piše Haaretz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:10