PROPALI PREGOVORI O PRODAJI

POSLJEDICA SEKS SKANDALA Tvrtka Harveyja Weinsteina planira objaviti stečaj

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 26.02.2018. u 13:25

ZURICH, SWITZERLAND - SEPTEMBER 22: Harvey Weinstein walks onto the stage during the 'Lion' premiere and opening ceremony of the 12th Zurich Film Festival at Kino Corso on September 22, 2016 in Zurich, Switzerland. The Zurich Film Festival 2016 will take place from September 22 until October 2. (Photo by Andreas Rentz/Getty Images)
Getty Images

LOS ANGELES - Upravni odbor kompanije Weinstein objavio je u nedjelju navečer da tvrtka planira objaviti stečaj, nakon što su propali pregovori o prodaji, objavili su u ponedjeljak mediji.

Tvrtka je pokušala pronaći način da izbjegne stečaj nakon što je više od 70 žena optužilo filmskog producenta Harveya Weinsteina, bivšeg predsjedajućeg i jednog od najutjecajnijih u Hollywoodu, za seksualno uznemiravanje i za silovanje. Weinstein je opovrgnuo da je imao seksualne odnose s bilo kime bez pristanka.

"Kompanija Weinstein bila je angažirana u aktivnom prodajnom procesu u nadi da će očuvati imovinu i radna mjesta", rekao je odbor u izjavi koju su objavili neki mediji, među kojima San Francisco Chronicle i Los Angeles Times. "Te rasprave zaključene su bez potpisanog dogovora".

Odbor nije imao izbora nego slijediti "jedinu izvedivu opciju kako bi se očuvale vrijednosti kompanije: uredan stečajni postupak". Zasad nema potvrde o tom planu na internetskoj stranici niti na Twitteru kompanije.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo