HRABRO ZAKORAČILA U 2020.

POZNATA GLUMICA O BORBI ZA KOJU NITKO NIJE ZNAO 'Bilo je bolno, zastrašujuće, depresivno. Čak sam razmišljala i o samoubojstvu. Ali sad se oslobađam'

 
Ricki Lake
 Profimedia, FACEBOOK

Američku glumicu, producenticu i TV voditeljicu Ricki Lake (51) javnost najviše pamti po ulozi u hit komediji iz 1988. godine "Lak za kosu" ("Hairspray"), a ona je u novu 2020. ušla bez velikoga tereta koji je, kako je sama objasnila na Facebooku, nosila veliki dio svojega života.

Naime, Lake je na spomenutoj društvenoj mreži objavila fotografiju na kojoj ima vrlo kratku i prilično rijetku kosu, zbog čega su se njezini obožavatelji s razlogom zapitali nije li njihova omiljena zvijezda - bolesna.

- Oslobođena i slobodna, to sam ja... Kao prvo, nisam bolesna (hvala Bogu), nemam krizu srednjih godina, a nisam doživjela ni živčani slom, iako sam itekako patila... Trpjela sam u tišini skoro 30 godina... Naime, toliko dugo borim se s gubitkom kose.

Ovaj pakao bio je iscrpljujuć, sramotan, bolan, zastrašujuć, depresivan - nekoliko puta čak sam razmišljala i o samoubojstvu. Gotovo nitko u mome životu nije znao razinu duboke boli i traume koju sam proživljavala - napisala je Ricki Lake.

Dodala je kako su njezini problemi s gubitkom kose počeli upravo na snimanju filma "Hairspray" kad su joj na setu toliko "maltretirali" kosu sve dok ona nije počela drastično slabjeti i opadati.

Ricki je uvjerena da su na njezin proces ćelavljenja, između ostaloga, utjecali i tzv. "yo-yo dijete", uzimanje kontracepcijskih pilula, dvije trudnoće, genetika, stres, boje i ekstenzije koje je godinama koristila.

Glumica je isprobala sve ne bi li ojačala kosu, čak je uzimala i injekcije steroida, ali sve je bilo bezuspješno.

- Sad se oslobađam... Hrabra sam. Lijepa sam. Ja sam ljubav. I u 2020. godini želim biti stvarna. Povremeno ću nositi perike, ali to će sad biti isključivo za zabavu, a ne zbog skrivanja - zaključila je hrabra Ricki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 08:55