METASTAZE NA LEĐIMA

POZNATA GLUMICA PO TREĆI PUT SUOČENA S TEŠKOM DIJAGNOZOM U intervjuu otkrila: 'Bila sam očajna, ali vjerujem da ću opet pobijediti, to mi je cilj'

 
Olivia Newton-John u veljači 2018.
 Profimedia, Zuma Press - News

Glumica i pjevačica Olivia Newton-John progovorila je o karcinomu, koji joj je dijagnosticiran po treći put, rekavši kako vjeruje da će pobijediti.

Zvijezda legendarnog ‘Briljantina’ priznala je na australskom TV showu Sunday Night da sad koristi medicinsku marihuanu i druge prirodne preparate, piše BBC.

Prvi put joj je dijagnosticiran rak dojke 1992. Premda je tu bitku dobila, 2013. zloćudni se tumor vratio, a sad joj je i treći put dijagnosticiran rak, i to na donjem dijelu leđa. Radi se zapravo o četvrtom stadiju karcinoma dojke u kojem su se metastaze pojavile na kralježnici. U emotivnom je intervjuu rekla:

- Ja sam samo jedna od milijun ljudi koji vode ovu bitku. Ne bih trebala reći bitka, ovo je putovanje. Mnogi to promatraju kao borbu, ali kako god to gledate, to je prioritet. Za mene je ovo misija.

Dodala je da prirodni tretmani imaju učinka premda je imala i nekoliko terapija zračenja:

- Vjerujem da ću pobijediti, to mi je cilj.

Newton-John je pozvala australske vlasti da usvoje zakone kakvi vladaju u Kaliforniji gdje živi, te da dozvole upotrebu medicinske marihuane.

- Želja mi je da u Australiji uskoro bude dostupna marihuana svim pacijentima koji boluju od raka i trpe velike bolove.

, Image: 362454811, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial Use only, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Album
Profimedia, Album
Olivia Newton-John i John Travolta u fimu 'Briljantin'

69-godišnja glumica, koja je četiri puta osvojila Grammyja, priznala je da je imala i trenutke očaja, no izblijedili su pred činjenicom da je imala ‘nevjerojatnu karijeru’ i ‘ništa na što se može požaliti u životu’.

- Naravno da sam bila očajna, ljudsko sam biće. Ali ne dopuštam si prepuštanje prevelikom strahu.

Nakon što je preživjela dijagnozu 1992., Newton-John je postala aktivistica za prava pacijenata oboljelih od raka i osnovala je istraživački i rehabilitacijski centar za rak u Melbourneu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:25