IMALA JE SAMO 33 GODINE

PREMINULA TALENTIRANA IRSKA GLUMICA, KĆI BOKSAČKOG PRVAKA 'Nijedna borba u ringu nije me mogla pripremiti za to... Bože, kako se samo borila...'

 
Danika McGuigan
 Profimedia, Press Association

Bivši irski boksački prvak Barry McGuigan (58) u srijedu je objavio tužnu vijest - njegova kći Danika umrla je u dobi od samo 33 godine.

Mlada glumica preminula je u ranim jutarnjim satima u utorak, poslije kratke, ali teške i hrabre bitke s rakom, okružena najmilijima, prenio je Mirror Online.

Danika se pojavila u nekoliko filmova - "Philomena", "Mammal" i "Wildlife", čije je snimanje tek nedavno završeno, a imala je i manju ulogu u TV seriji "Tudori".

McGuigan su akutnu limfocitnu leukemiju prvi put dijagnosticirali u dobi od samo 11 godina, i to nakon što su roditelji uočili čudne modrice na njezinim rukama i nogama. Danika je tad šest mjeseci išla na kemoterapiju.

- Taj osjećaj kad sam čuo dijagnozu... Bilo je to kao da me netko udario maljem. Nijedna borba u ringu nije me mogla pripremiti za to... Ali moja mala Nika bila je nevjerojatno snažna i pozitivna. Bože, kako se samo borila! Bio sam tako ponosan na nju. Nikad nisam vidio takvu volju - rekao je Barry McGuigan u jednom intervjuu koji je dao prije osam godina.

File photo dated 16/02/08 of former world boxing champion Barry McGuigan and his actress daughter Danika in Dublin. Danika, who had been suffering from cancer, has died at the age of 33 following a short illness., Image: 460547259, License: Rights-managed, Restrictions: FILE PHOTO, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association
Profimedia, Press Association
Danika McGuigan s ocem Barryjem McGuiganom

Poslije dvije godine mučnog liječenja, Danika je, barem se tako činilo, napokon ozdravila i 1999. godine nastavila je karijeru kao glumica.

- Očev borbeni duh bio mi je najveće nadahnuće dok sam se liječila od raka. Sve do moje dijagnoze, rak je bio najstrašnija stvar i ogromna tabu tema u našoj obitelji - otac moga tate i otac moje majke umrli su od raka. Oboje su bili vrlo mladi - rekla je svojedobno Danika.

Barry se u međuvremenu pridružio brojnim humanitarnim akcijama koje pomažu oboljelima od raka. Inače, bivši sportaš osim Danike ima i tri sina - Shanea, Jakea i Blanea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:44