LOŠE VIJESTI

'RAK SE NE TUČE U TIŠINI, BAREM JA NISAM TAJ TIP' Bosanskoj pjevačici zloćudna bolest se vratila po treći put, ali ona se ne predaje

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 26.01.2017. u 09:28

Instagram

Prošle su dvije godine otkako se Donna Ares suočila s teškom dijagnozom raka grlića maternice. S bolesti se lavovski borila pa se nedavno činilo da će cijeloj priči uskoro doći kraj. No bosanska pjevačica na društvenoj je mreži napisala da se s rakom suočava po treći put.

- Za sve treba priprema, pa tako i za kemoterapiju. Ovo je port. Danas je stari izvađen, novi postavljen pod kožu! Osjećam se kao da imam neki čip, ali bolje i čip nego kemo kroz vene koje više i ne rade. U Sobi za nikoga/ Fight 1/pomirila sam se sa životom u simbiozi s rakom. Znali smo da će biti uspona i padova, ali u situacijama kad se borite za produžetak života svaka šansa je vrijedna truda - napisala je.

 

Dodala je da se, iako je bolest kratko zavara oporavkom, ponaša kao najzdravija uz sve nedostatke i to je ono sto je drži.

- Dugo sam razmišljala da li da objavim ili ne objavim bilo šta u vezi svoje bolesti. Ipak FIGHT br 2 je prošao u tišini, ali treći neće. Iz razloga što ima previše uznemirujućeg sadržaja, a opet korisnog za ljude u istoj i sličnoj situaciji, a na prvom mjestu privatni sadržaj koji NIKAKO ne očekujem na portalima i tuđim profilima - imam još jedan novi Instagram profil,(koji se još puni slikama iz 2016/17) samo za prijatelje (preko 18 godina) i za sve one koji me prate godinama, manje/više lično poznaju, vole i podržavaju - objasnila je.

- Probala sam GLASNU i TIHU varijantu, radi ličnog istraživačkog eksperimenta za novu knjigu koju pišem. Rak se ne tuče u tišini... barem ja nisam taj tip. U tišini padamo u još veću tišinu i polako na sve pristajemo, pa tako i da se predamo. To nije u mom stilu - zaključila je.

ELIPSO

Izdvajamo