ROCK LEGENDA

ROD STEWART ŠOKIRAO UZVANIKE NA HUMANITARNOJ VEČERI 'Nitko ne zna za ovo, a mislim da je vrijeme da to podijelim s vama. Imam tešku dijagnozu...'

Rod Stewart
 Action Images

Legendarni britanski glazbenik (74) Sir Rod Stewart iznenadio je svekoliku javnost objavom na humanitarnoj večeri da je pobijedio rak prostate.

- Nitko ne zna za ovo, a ja mislim da je vrijeme da to podijelim sa vama. Pobijedio sam tešku bolest i to iz jednostavnog razloga, otkrili su je jako rano. Morao sa odraditi puno pregleda, izjavio je rok glazbenik.

Ispričao je kako se prije svečane večere šalio sa suprugom Penny Lancaster rekavši joj da je vrijeme da 'izađe iz ormara' dodajući:

- Nije ono što mislite, prije dvije godine dijagnosticiran mi je rak prostate. Ako ostanete pozitivni, ako odradite sve što treba i zadržite osmijeh na licu... Već dvije godine se liječim i sretan sam, dragi Bog me čuva, rekao je Rod Stewart.

Potom je pozvao muškarce da se testiraju: 'Dečki, morate otići liječniku'.

Rod Stewart održao je govor u Wentworthu, u Surreyju, u društvu bivšeg kolege iz benda Faces Ronnija Wooda, koji se liječio od raka pluća. On je tom prilikom poručio:

- Netko tamo gore nas voli Rod.

BBC piše da 11.000 muškaraca umire svake godine u Velikoj Britaniji od raka prostate. Rak prostate je u Hrvatskoj po učestalosti 2. najčešći zloćudni tumor u Hrvatskoj (dijeli drugo mjesto s rakom debelog crijeva i rektuma), od njega godišnje umire oko 800 osoba, dok se dijagnosticira kod njih oko 18.000.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:15