LAŽNA ISPRIČNICA

SLAVNA TALIJANSKA GLUMICA U VELIKOM SKANDALU Otkazala nastup na priredbi za koju su već bile prodane ulaznice i odjurila u Rusiju na večeru s Putinom

 
Ornella Muti na gala večeri s Vladimirom Putinom
 Profimedia, Sputnik

Poznata talijanska glumica i bivša manekenka Ornella Muti (64) proglašena je krivom za korištenje lažne liječničke ispričnice kako bi 2010. godine izbjegla recital u mjestu Pordenone i otišla u Sankt Peterburg na večeru s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom (tada je bio premijer) kojoj su nazočile i brojne holivudske zvijezde poput Gerarda Depardieua, Monice Belucci, Goldie Hawn i Sharon Stone, piše The Telegraph.

Talijanski Vrhovni sud Muti je zbog toga uvjetno kaznio s kaznom zatvora od šest mjeseci i novčanom kaznom od 500 eura (3.700 kuna). Uz to, glumica će Verdijevom kazalištu u Pordenoneu morati platiti 30 tisuća eura (222.255 kuna) jer je tamo trebala nastupiti. Ako Muti ne plati spomenute kazne, ići će u zatvor.

Vrhovni sud potvrdio je presude dva niža suda koji su Muti proglasili krivom za prijevaru. Glumica se na presudu Vrhovnog suda ne može žaliti te je time okončan dugotrajan sudski proces.

Russian Prime Minister Vladimir Putin attending a charity concert for children stricken with cancer and eye diseases held at St. Petersburg's Ice Palace, December 10, 2010., Image: 88285568, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Sputnik
Profimedia, Sputnik
Ornella Muti na gala večeri s Vladimirom Putinom

Muti je svojevremeno tvrdila da se recitalu nije mogla nazočiti jer je bolovala od kroničnog laringitisa i vrućice. Glumičino otkazivanje ostavilo je organizatore na cjedilu jer su u tom trenutku na temelju obećanja da će Muti sudjelovali već prodali određeni broj ulaznica. Kada su se pojavile fotografije s večere u Sankt Peterburgu na kojima se moglo vidjeti da Muti nije bolesna, Verdijevo kazalište odlučilo je utužiti glumicu.

Russian Prime Minister Vladimir Putin, 2nd right, attending a charity concert for children stricken with cancer and eye diseases held at St. Petersburg's Ice Palace, December 10, 2010. Left: American actor Kevin Costner. 3rd left: Italian actress Ornella Muti., Image: 88285769, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Sputnik
Profimedia, Sputnik
Kevin Costner (lijevo), Ornella Muti (treća s lijeva), Vladimir Putin (treći s desna)

Glumica se 2017. godine na presudu žalila višem sudu u Trstu, međutim njezina žalba nije uvažena. Muti se potom žalila Vrhovnom sudu u Rimu, koji se složio s prethodnim presudama protiv Muti. Glumica kazne mora platiti u roku od mjesec dana, inače će ići u zatvor. To bi se moglo pokazati kao težak zadatak jer je 2015. godine nakon prvog suđenja rekla da ne može platiti kaznu od 30 tisuća eura. Muti je dvije godine prije prvog suđenja izbačena iz stana u Rimu u kojem je živjela jer dugovala 80 tisuća eura u stanarini (592.682 kuna).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:35