'NAJLJEPŠA MLADENKA U POVIJESTI'

SLAVNI HRVATSKI MODNI DVOJAC ZA JUTARNJI O VJENČANICI MEGHAN MARKLE KOJA JE ODUŠEVILA SVIJET 'Doista je izgledala sofisticirano...'

 
 REUTERS

Jedan od najiščekivanijih trenutaka kraljevskog vjenčanja bio je onaj u kojem će svijet otkriti kakvu je haljinu odabrala mladenka. Meghan Markle nije razočarala - tek koju minutu nakon što je izišla iz automobila pred kapelom Sv. Jurja u bijeloj Givenchyjevoj opravi, prekrivena golemim velom, modni su se stručnjaci kolektivno otopili od uživanja, a portale zasuli naslovi poput “Meghan je najljepša mladenka u povijesti!”

Nagađanja hoće li nositi Stellu McCartney, McQueena ili Ralpha&Russoa pokazala su se netočna - mladenka se odlučila za uglednu francusku modnu kuću. Mnogima je to još jedan dokaz da novopečena supruga princa Harryja doista sve radi promišljeno i sa stilom.

Jer, iako je brend francuski, na njegovu je čelu žena, Britanka. Naime, u gotovo 70 godina postojanja kultnog brenda Clare Waight Keller prošle je godine postala prva kreativna direktorica Givenchyja. Ta 47-godišnjakinja je poziciju naslijedila od Riccarda Tiscija koji je bio na čelu modne kuće više od deset godina.

Getty images
Clare Waight Keller

Poznata je po ženstvenoj i nježnoj estetici, a svoju prvu kolekciju odjeće za Givenchy, koja je dobila pozitivne ocjene kritike, predstavila je u siječnju. Njezine kreacije nedavno su nosile i Cate Blanchett, Lily Collins te Gal Gadot. Prije nego što je došla na novo radno mjesto, na istoj je funkciji radila za Chloé, a prije toga je bila zaposlena u Calvin Kleinu, Ralph Laurenu, Gucciju i još nekoliko brendova, i to kao stilistica.

Haljina, kojoj je cijena bila oko 100.000 funti, i cijeli outfit mladenke svidjeli su se i našem modnom dvojcu EnvyRoom, Vjeki Franetoviću i Nikici Ivančeviću.

- Haljina je jako elegantna i minimalistička, što je dodatno istaknulo ljepotu mladenke - rekao nam je Franetović.

- Doista je izgledala sofisticirano. Mi i sami volimo takvu jednostavnost. Imala je pokrivene ruke i lađa izrez, koji je isticao ljepotu njezina vrata i ključne kosti - dodao je Nikica.

Dizajnerica Clare Waight Keller haljinu je napravila od savršeno bijele svile s donjim dijelom A kroja, a Meghan je uz nju nosila i cipele Givenchyjeva dizajna, načinjene od satenske svile. Jedini ukras bile su tijara kraljice Mary od platine s dijamantima, napravljena 1932. godine, koju je posudila iz riznice kraljice Elizabete II., te vrlo diskretne Cartierove naušnice.

U biti, najraskošniji dio priče bio je višemetarski veo od svilenog tila koji je po rubu imao izvezena 53 različita cvijeta, a svaki od njih predstavlja jednu od zemalja članica Commonwealtha.

- Očekivao sam da će biti nešto drugačije kada su u pitanju Meghan i Harry. Njihova je priča malo drugačija, oboje su svojevrsni buntovnici, ruše neka pravila pa je tako i bilo s haljinom. Ipak se odmaknula od klasike i napravila nešto drugačije nego Kate Middleton - rekao je Franetović.

Princ Harry, pak, na vjenčanju je nosio svečanu vojnu odoru koju su njemu i kumu, bratu Williamu, sašili u Saville Rowu. Za to je tražio i dobio posebnu dozvolu kraljice Elizabete II., a ona je dala svoj potpis jer je Harry gotovo deset godina bio pripadnik britanske vojske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:45