RASPAD KARIJERE

TOTALNI ŽIVOTNI PAD KEVINA SPACEYJA 'Na setu bi nakon rukovanja hvatao dečke iz produkcije za međunožje, mene je zgrabio za penis u autu'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 03.11.2017. u 05:37

Melinda Sue Gordon / Knight Takes King Prod.

Oskarovac Kevin Spacey u potrazi je za zasad neodređenom vrstom liječenja, objavili su njegovi zastupnici nakon što je slavni glumac javno optužen za spolno napastovanje, zbog čega je Netflix zaustavio produkciju političke dramske serije "Kuća od karata", u kojoj je Spacey bio glavna zvijezda.

"Kevin Spacey uzeo si je vrijeme potrebno za ocjenu stanja i traženje liječenja", izjavio je njegov predstavnik u priopćenju, no nijedna pojedinost o prirodi traženog tretmana nije dostavljena Reutersu koji je to zatražio putem maila.

CNN je u četvrtak objavio izvješće u kojem osam neidentificiranih sadašnjih i bivših zaposlenika "Kuće od karata" optužuje Spaceyja za nedolično ponašanje. Producentska kuća serije poručila je u četvrtak da je "duboko uznemirena saznanjima o novim optužbama".

Jedan asistent produkcije za CNN kaže da ga je Spacey zgrabio za penis dok ga je vozio na lokaciju za snimanje na području Baltimorea.

- Bio sam u šoku. On je vrlo moćan čovjek, a ja sam tada u produkciji bio nitko i ništa, rekao je neimenovani muškarac, koji nije htio ići u pretjeranu dubinu priče u strahu da ne bi razotkrio vlastiti identitet.

No, spomenuo je da su se neugodnosti nastavile i nakon što su stigli na set. Spacey je krenuo prema prikolici rezerviranoj za njega, a asistent mu je pomogao nositi stvari, no u jednom ga je trenutku glumac stjerao u kut, blokirao mu izlaz i ostvario 'neprimjereni kontakt' s njim.

- Rekao sam mu: 'Mislim da ovo nije u redu, jako mi je neugodno', nakon čega je dobio slom živaca, odjurio natrag u auto i napustio set te je snimanje taj dan bilo otkazano, ispričao je asistent, čiju je priču potvrdio i jedan njegov kolega, kojemu je ovaj to sve ispričao neposredno nakon događaja.

Ovaj incident, koji je opisao kao seksualni napad, nije prijavio ni nadređenima ni policiji, no nekoliko mjeseci je svom šefu prijavio seksualno uznemiravanje od strane Spaceyja, na što je šef odredio da Spacey ni u jednom trenutku ne smije ostati sam na setu s ovim asistentom.

Jedan drugi član produkcijskog tima, koji je na 'Kući od karata' radio od prve sezone, ispričao je za CNN da ga je Spacey redovito dirao na neprimjeren način i spolno uznemiravao.

- Pipao me, dirao me rukama na neki čudan način, masirao bi me po ramenima ili bi me obgrlio i dirao po trbuhu, ispričao je.

I druge navodne žrtve prepričavaju slična iskustva, a svi tvrde da glumca nisu prijavljivali nikome zbog straha od gubitka posla.

Jedna asistentica produkcije za CNN kaže da je u niz navrata svjedočila neprimjerenom Spaceyjevom ponašanju prema muškim članovima tima.

- Svi su znali što se događa, meni su često dolazili i žalili se. Kevin bi znao doći na set, pozdravljao bi se sa svima, a prilikom rukovanja spustio bi svoju i ruku druge osobe prema svojem ili međunožju te druge osobe. Također, često je dobacivao komentare seksualne naravi, dodala je ova asistentica.

Netflix je u priopćenju objavio da je prethodno riješen incident iz 2012. godine, kada se neidentificirani sudionik u produkciji serije potužio na "određenu primjedbu i gestu Kevina Spaceyja", nakon čega je odmah poduzeta akcija i problem je bio riješen. Netflix je ustvrdio da je Spacey "dragovoljno sudjelovao u procesu obuke" i da otada nije bilo nikakvih pritužbi na njegovo ponašanje.

Netflix je ranije ovog tjedna objavio da je "duboko uznemiren" optužbama Anthonya Rappa, koji je ustvrdio da ga je Spacey spolno napastovao u vrijeme kada je tom glumcu bilo samo 14 godina. Nakon toga je obustavio proizvodnju šeste i završne sezone popularne serije "Kuća od karata", u kojoj Spacey igra američkog predsjednika Franka Underwooda.

U članku objavljenom na BuzzFeedu Rapp je ustvrdio da ga je Spacey pozvao 1986. u svoj stan na zabavu i po završetku večeri, kada su svi gosti otišli, gurnuo na krevet, popeo se na njega i pokušao s njim imati spolni odnos. Rappu se činilo da je Spacey bio pijan pa ga je odgurnuo i otišao.

Danas 58-godišnji Spacey odgovorio je kako je zgrožen tom pričom, koje se ne sjeća jer se dogodila prije više od 30 godina. "Ako se dogodilo kako je (Rapp) to opisao, dugujem mu najiskreniju ispriku za pijano i duboko neprimjereno ponašanje", napisao je Spacey na svome Twitteru.

Kao dio isprike Spacey je objavio da je gay, što je razljutio mnoge u LGBT zajednici i izvan nje, koji su taj njegov "izlazak iz ormara" ocijenili kao pokušaj da skrene pozornost s Rappovih optužbi.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo