SUKOB NA ESTRADI

OBITELJ POKOJNOG KEMALA MONTENA OBRUŠILA SE NA OBITELJ JUSIĆ 'Nabijem vas na ku**c, klošari i lopovi'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 20.10.2017. u 18:13

Metkovic, 100812.
Opuzen festival Melodije hrvatskog juga.
Devetnaesti put Opuzen je domacin festivala zabavne glazbe ãMelodije hrvatskog jugaÒ. Na opuzenskoj Pjaci nastupila su brojna zvucna imena hrvatske glazbene scene, koja njeguju dalmatinski melos i dalmatinsku klapsku pjesmu.
Na festivalu su nastupili: Vinko Coce, Kemal Monteno, Drazen Zanko,Petar Dragojevic, klapa Frizi, klapa Godimenti i mnogi drugi. Na fotografiji: Kemal Monteno.
Foto: Denis Jerkovic / Cropix
Denis Jerković / HANZA MEDIA

Kemal Monteno

 

Obitelj pokojnog glazbenika Kemala Montena na Facebooku je iznijela niz optužbi na račun organizatora zagrebačkih koncerata "Prijatelji i Kemo" te su Paulu i Đelu Jusića mlađeg prozvali da na račun Kemina imena žele samo vlastitu promociju. Svađa je kulminirala klevetama i prijetnjama Jusićima, koje je Facebook prepoznao kao govor mržnje.

"Nakon ogromne količine blata koje je bačeno na nas, na naše ime, na naš ugled, nakon javnih optužbi, kleveta, laži i prijetnji od strane članova obitelji Monteno, došlo je vrijeme da se podastre istina jer smatram da javnost ima pravo znati istinu", rekla je za Dnevnik.hr Paula Jusić o skandalu, koji je počeo nakon zagrebačkog koncerta "Kemo i prijatelji", kada je kći Kemala Montena dala izjavu za jedan BiH medij.

Zagreb, 190116.
KD Lisinski, Trg Stjepana Radica 4.
Velikim koncertnim spektaklom Prijatelji i Kemo - Hiljade pahulja bijelih, obiljezena je prva obljetnica smrti Kemala Montena.
Na fotografiji: svi izvodjaci na sceni.
Foto: Livio Andrijic / CROPIX
Livio Andrijić / HANZA MEDIA

Velikim koncertom 'Prijatelji i Kemo - Hiljade pahulja bijelih' u Lisinskom je obilježena prva obljetnica smrti Kemala Montena

 

"Tom izjavom smo poniženi, stavlja se u pitanje i naše poštenje i naša čast, a tom rečenicom da će to biti puno veći i puno ljepši koncert zapravo je bačena ljaga na sve te izvođače", dodala je Paula Jusić za Novu TV.

Nakon što je Jusiće javno prozvala Kemalova unuka, s optužbama je nastavio i njegov sin Đani, koji je u svom pismu poručio: "Nabijem vas na ku**c klošari i lopovi. Tko ste vi, nitko vas ne zna jer ste propali muzičari. Na sudu ćemo rješavati ovo. Ostavit ćete se mog prezimena... To zapamtite!"

 

"Ta vrsta klevete, optužbe, govora mržnje i prijetnje smrću na kraju, javno... Znamo što nadležne institucije rade kada se to prijavi", komentira te teške riječi Paula Jusić. Uplata od 140 tisuća kuna dobiti od dvaju koncerata, koje su organizirali Paula i Đelo Jusić, u cijelosti je išla na račun obitelji Monteno. Tada se, kaže Paula, nitko iz obitelji pokojnog glazbenika nije bunio.

 

Optužbe obitelji Monteno idu toliko daleko da je Kemalov sin izjavio da je Kemo za života Paulu i Đelu Jusića zapravo mrzio. "Mi smo zaista bili veliki prijatelji, u dobru i u zlu, u lijepom i u ružnom, i u hvalospjevima i u svađama, i u podizanju tona i u plakanju i smijehu. Prema tome, prijateljstvo je nešto što je puno veće i puno svetije ako je pravo", kaže Jusić.

 

Udruga Kemal Monteno, koju su zajednički osnovali cijela obitelj Monteno te bračni par Jusić, ugašena je prije nekoliko mjeseci. Nakon svega ružnog što se dogodilo, suradnju s obitelji pokojnog glazbenika Jusići ne žele nastaviti, kazali su za IN magazin Nove TV, kako javlja Dnevnik.hr.

Izdvajamo