'U ZEMLJI KRVI I MEDA'

Američki mediji oduševljeni glavnom glumicom: Sarajka Zana Marjanović ukrala show Angelini Jolie

Novopečena redateljica na crvenom se tepihu družila sa svekrvom Jane i svekrom Billom Pittom
 AP

U povodu pretpremijere redateljskog prvijenca Angeline Jolie “U zemlji krvi i meda” na glamuroznom crvenom tepihu u New Yorku okupila se i brojna glumačka ekipa s naših prostora, glavne zvijezde filma Zana Marjanović i Goran Kostić, ali i Rade Šerbedžija , Branko Đurić Đuro, srpski glumac Nikola Đuričko i mnogi drugi. Film čiju režiju potpisuje Angelina došli su podržati i Bradovi roditelji, Jane i Bill Pitt, s kojima je Angie opušteno “čavrljala” na crvenom tepihu.

U dugoj crnoj suknji Ralph Lauren te majici dizajnera Josepha, Angelina je blistala na svečanom događaju priređenom u School of Visual Arts te se od svoga dugogodišnjeg partnera Brada Pitta, s kojim ima šestero djece, nije odvajala tijekom cijele večeri.

Trenutak showa je ukrala, kako prenose američki mediji, i Sarajka Zana Marjanović, koja je za ovu priliku odjenula crvenu haljinu bez naramenica, a koju su opisali kao izuzetno ljupku i lijepu. Najpoznatiji hrvatski filmski Rus na premijeri se družio s glavnim glumcem filma Goranom Kostićem i srpskim kolegom Nikolom Đuričkom. Bosanski glazbenik i glumac Branko Đurić na premijeru je poveo svoju suprugu, koja je, kako je u šali ranije rekao, bila ljubomorna na Jolie zbog čestog dopisivanja s njezinim suprugom.

Glavna okosnica ove filmske priče je odnos Bošnjakinje Ajle (Zana Marjanović) i Srbina Danijela (Goran Kostića) koji su prije agresije na Bosnu bili u romantičnoj vezi, a radnja prati njihov odnos u ratu kada on postaje srpski vojnik, a ona zarobljenica.

Manjak intervencije

Govoreći o filmu u intervjuu s Christiane Amanpour prije nekoliko dana, Jolie je rekla da je, kada se odlučila režirati neki film, razmišljala o pričama koje govore o nasilju nad ženama na međunarodnoj razini te kako uvijek postoji manjak intervencije da se to spriječi. - Razmišljala sam o tome kako rat mijenja neke ljude. Dok jedni iz svega izlaze jači, drugi budu istinski slomljeni - rekla je Jolie slavnoj voditeljici, koja je također prisustvovala premijeri.

Prilikom ovog intervjua Jolie je otkrila da će režirati još jedan film ratne tematike, a ovaj se put radi o Afganistanu, gdje je nedavno boravila radi humanitarnog rada. Naš Rade u filmu igra oca glavnog junaka, srpskog patriota i velikog nacionalista, dok je Branku Đuriću pripala uloga srpskog vojnika. Premda se u filmu obrađuju napeti odnosi Srba, Hrvata i Bošnjaka, u središte radnje stavljena je ljubavna priča. Inače, i Branko Đurić i Rade Šerbedžija o slavnoj hollywoodskoj glumici imaju samo riječi hvale.

Skromna diva

Rade je nedavno priznao da se pri prvom susretu s njom poprililčno osramotio jer nije gledao ni jedan film u kojem ona glumi.

S druge strane, skromna diva pogledala je nekoliko Radinih filmova, a našeg je glumca čula i kako pjeva, i to jednu sevdalinku koju je kasnije stavila u film. S puno poštovanja prema svojim manje poznatim kolegama, Angelina je pogledala i sve Đurine filmove, pa čak i neke talijanske nepoznate široj publici, te je tako Đuro konstatirao da su ona i Brad znali više o njegovim radovima nego on o njihovima. Film “U zemlji krvi i meda” u američka kina stiže 23. prosinca, a bit će emitiran na domaćim jezicima, što je Angelinu navodno silno razveselilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:02