EUROSONG

Borba za Doru: U natjecanje se uključuju i novi članovi žirija

Zagreb, 140111.Predstavljanje voditelja Dora 2011. Monika Lelas, radijska voditeljica, Aleksandar Kostadinov i Leona Paraminski, glumica.Foto: Berislava Picek / CROPIX
 Berislava Picek / CROPIX

ZAGREB - Borba za naslov pobjednika Dore 2011. i predstavljanje Hrvatske na Eurosongu nastavlja se i ove subote. Nakon dvije emisije, tijekom kojih su gledateljima predstavljena 24 izvođača, održat će se i treća, izlučna emisija u kojoj će nastupiti dvanaest izvođača.

Njih jedanaest već je poznato javnosti, a 12. natjecatelj bit će predstavljen u emisiji. Tko će to biti od sedam kandidata - Renata Holi, Mijo Lešina, Manuela Svorcan, Daria Kinzer, Diana Heraković, Marija Rubčić i Filip Dizdar, odlučit će glasovi gledatelja.

Nakon što su ulogu žirija u posljednjoj emisiji imali Vanna, Sandra Bagarić i Luka Nižetić, njihovo mjesto u trećoj emisiji Dore zauzet će Tereza Kesovija i Maja Blagdan te bosanskohercegovački pjevač Hari Varešanović.

1. Mirko Švenda - Žiga

Veteran glazbene scene sa 46 godina najstariji je izvođač na Dori. Posvećen je međimurskoj etno glazbi sa sastavom Žiga i bandisti. Izdao osam albuma.

2. Jacques Houdek

Glazbom se profesionalno bavi posljednjih deset godina. Uskoro 30-godišnji Zagrepčanin objavio je osam albuma i dvije kompilacije.

3. Saša Lozar

Postao je poznat u reality showu ‘Storysupernova music talents’. Objavio je dva albuma.

4. Tina Vukov

22-godišnju Riječanku javnost je upoznala 2004. godine, kada je nastupila s Matija Dedić Triom na Dori. Njen prvi album ‘Tuga dolazi kasnije’ izašao je 2006. godine.

5. Doris Teur

Zaprešićanka Doris ima 19 godina, a na prošlogodišnjoj Dori s pjesmom ‘Ti me ne zaslužuješ’ pobijedila u polufinalnoj večeri.

6. Anja Eškinja

Pjevala je u klapi i u zadarskom sastavu Maraschino, a nastupila je i na Melodijama Mostara 2009. godine.

7. Katica Marinović

Članica ženske klape Dišpet rođena je 1984. godine u Splitu. Nastupala je na Melodijama hrvatskog Jadrana, a 2002. godine i na Radijskom festivalu. S klapom Dišpet snimila dva albuma.

8. Jelena Vanjek

Uskoro 30-godišnja Jelena pjeva od 13. godine. Članica je sastava Valungari - dobitnika Porina za debitante 2010. godine.

9. Miro Tomić

Prvi nastup 22-godišnji Hercegovac zabilježio je 1998. godine na Dječjem festivalu pjevača amatera - Grudefest u Grudama.

10. Sabrina Hebiri

Riječanka Sabrina rođena je 1990. godine, a u svijetu glazbe je od svoje sedme godine. Nastupala je na brojnim festivalima. Dvaput osvojila Grand prix na Zagrebfestu.

11. Dora Benc

Nastupa od treće godine na dječjim festivalima i emisijama, koncertima te u mjuziklu West side story.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:00