25 GODINA

Crvena jabuka: Slavljenička turneja s Enisom i Shortyjem

Crvena jabuka u rođendanskoj turneji gostovat će u Virovitici na Valentinovo, a u Splitu na Gripama pripremaju veliki koncert za Dan žena
 Neja Markičević/CROPIX

ZAGREB - Jedan od najpopularnijih bendova s ovih prostora Crvena jabuka danas je u isto tako legendarnom klubu Saloon održao promociju svog novog, četverostrukog CD-a kojim grupa ujedno slavi 25 godina uspješne karijere. Novi CD “Da nije ljubavi“ sadrži čak 77 pjesama s dosadašnjih 20-ak albuma Crvene jabuke, koji su svi izašli u izdanju Croatia Recordsa. Sam naslov novog albuma govori, kažu u bendu, upravo o onome što ih je svih 25 godina poticalo na stvaranje, jer da nije ljubavi, ne bi bilo ni ljubavnih pjesama po kojima je ta grupa poznata. Među 77 hitova koji prate grupu od osnivanja do danas je i devet novih snimki dobro poznatih starih pjesama koje inače ne izvodi Crvena jabuka.

Čvršći zvuk

Tako je promotivni singl bila pjesma “Balada” grupe Indexi, a pratila ju je “Lagano umirem” zagrebačkog ITD Banda koja pjeva upravo o grupi Crvena jabuka. U pjesmi “Dirlija” u aranžmanu Crvene jabuke na novom CD-u gostuje i, naravno, repa Shorty, a i već obrađenu pjesmu “Da nije ljubavi”, po kojoj je i naslovljen CD, ali i ovogodišnja turneja Crvena jabuka, dodatno je “osvježila” još čvršćim zvukom. Četverostruki album je u formatu knjižice, a na 30-ak stranica napravljen je presjek karijere benda uz novinske isječke i fotografije.

I Perlice na koncertu

- Svi koncerti turneje koja je počela krajem prošle godine u sarajevskoj Zetri bit će u znaku 25 godina karijere Crvene jabuke. Kako je Jabuka oduvijek bila romantičan bend s puno ljubavnih hitova, zanimljiv će biti njihov koncert u Virovitici na samo Valentinovo, no najvažniji i prvi veliki koncert u nizu bit će 8. ožujka, na Dan žena, u Splitu, gdje se u dvorani na Gripama očekuje veliki spektakl. Gosti na koncertima grupi će, među ostalima, biti Antimon, Enis Bešlagić, Shorty, a u Splitu i mladi pjevač Robert Čolina. Pjesmu ‘Dok Miljacka protječe’ iz filma ‘Duhovi Sarajeva’, u kojem je debitirala Severina, u Splitu će s Crvenom jabukom pjevati dječji zbor Perlice - najavio je Senad Pašić iz zagrebačke agencije As koja se brine o karijeri benda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:40