NEINVAZIVNA METODA

DANIJELA MARTINOVIĆ 'Ne želim još ići pod nož pa redovito odlazim na ovaj tretman pomlađivanja'

Metodu radiofrekvencijskog liftinga lica iskušale su brojne poznate Hrvatice, ali i mnoge inozemne zvijezde

Radiofrekvencijski lifting postao je pravi hit u Hrvatskoj. Ovu metodu zatezanja i osvježenja kože lica, vrata i dekoltea bez skalpela i bockanja odlučile su iskušati mnoge poznate osobe, ali i oni kojima lice nije stalno u medijima, prateći trendove sa Zapada.

A pjevačica Danijela Martinović među prvima je otkrila moć radiovalova.

- Nazvala sam doktora Sinišu Glumičića i pitala ima li šta novo, a da nije invazivno. Pratim te stvari i volim biti informirana - kaže Danijela.

Dr. Glumičić spomenuo mi je radiofrekvenciju i odlučila sam je isprobati. Nisam se pokajala.

Ove tretmane jako vole Gwyneth Paltrow i Tom Cruise. Spominjala ih je i glumica Sanja Vejnović, koju je prije dvije godine portal IMDB svrstao među najljepše glumice starije od 40 godina uz Elizabeth Hurley, Salmu Hayek i Monicu Bellucci.

U intervjuima je o radiofrekvenciji govorila voditeljica Ivana Šundov Hojan - tumačeći da nije bila na plastičnoj operaciji, kako su svi mediji u jednom trenutku tvrdili, nego baš na radiofrekvenciji.

- Željela bih što dulje izbjeći plastične operacije - kaže Danijela Martinović za koju su često tvrdili da je već prošla neke zahvate, a ona je to oduvijek negirala.

- Iako ne vidim ništa pogrešno u tome da se netko brine za sebe kako god želi i radi što god želi. Ali dobro je što postoji izbor i učinkovita terapija bez operacije.

- Logično je da se žene, bile poznate ili ne, lakše odlučuju za neinvazivne zahvate i odatle sve veća popularnost i radiofrekvencije. Tretman je blag, gotovo da nema rizika od nuspojava, a učinak je odličan - komentira sve veću popularnost radiovalova u estetici dr. Siniša Glumičić. - Dodatni je plus što nakon tretmana možete nastaviti sa svojim obavezama, ne morate mirovati ili raditi nešto posebno.

Dovoljno je dobro hidratizirati kožu.

- Koža ti dobije sjaj, izgledaš mlađe. Svi me pitaju ‘Ma, što si radila?’, ali ne pitaju jesam li bila na plastičnoj operaciji. Učinak je jednostavno puno suptilniji. A dodatni plus je što, kako dani prolaze, kako se kolagen obnavlja, tako je učinak sve bolji - kaže pjevačica koja mladenački izgled, uz radiofrekvenciju, održava i estetskom terapijom krvnom plazmom.

Dodaje i da nema problem sa starenjem, to je ne zabrinjava. No, kaže, starjeti se može i lijepo i sporije.

Cijena tretmana stoji oko 2000 kuna

Kao što mu ime kaže, u ovim tretmanima koristi se radiofrekvencija - blaga električna struja proizvodi toplinu u dubljim slojevima kože, u dermisu. Toplinska energija potiče zatezanje kolagenskih vlakana te ubrzava aktivnost fibroblasta, stanica koje ga prozvode - tumači viša medicinska sestra Darija Burić iz Estetskog kirurškog centra Glumičić. Uređaji koji su se na tržištu pojavili prije pet, šest godina su se mijenjali, sada se koristi već treća generacija.

Postoji više tipova različitih proizvođača, no učinak im je isti - poticanje obnove kolagena. Potrebna su tri do četiri tretmana (jednom u mjesecu). - Tretmani traju sat i pol do dva, ovisi o tome koliko se područje tretira - kaže Darija Burić. A nakon toga slijedi odražavanje, jedan tretman svakih nekoliko mjeseci. Cijena jednog tretmana, ovisno o području koje obuhvaća, kreće se od 1500 do 2500 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:23