POČINJE U SRPNJU

HBO potvrdio: I treća sezona fantastičnog serijala 'Igra prijestolja' se snima u Dubrovniku!

    AUTOR:
    • Gabrijela Bijelić

  • OBJAVLJENO:
  • 28.06.2012. u 11:04

Zoran Kusalo / CROPIX

Dubrovnik je prošle jeseni poslužio kao idealna kulisa za Kraljev Grudobran u drugoj sezoni serijala.

DUBROVNIK - Treća sezona megapopularnog fantastičnog serijala “Igra prijestolja” snimat će se u Dubrovniku, potvrdili su iz HBO produkcije nakon što je Grad prošle jeseni poslužio kao idealna kulisa za Kraljev Grudobran u drugoj sezoni serijala.

- Snimanje treće sezone ove višestruko nagrađivane serije počinje u srpnju, a produkcija će se i dalje bazirati u Belfastu te drugim dijelovima sjeverne Irske. Uz Hrvatsku, produkcija se vraća na još jednu dodatnu lokaciju iz druge sezone Island. Maroko je najavljen kao nova, četvrta lokacija na kojoj će se snimati nova sezona ovog uzbudljivog serijala - izvijestili su iz američkog HBO-a koji će uskoro objaviti glumačku postavu nove sezone napete priče o borbi za prevlast u fantastičnom kraljevstvu zasnovanu na ciklusu epskih romana „Pjesma leda i vatre“ Georgea R. R. Martina.

Druga sezona serije prikazivala se na HBO-u u Hrvatskoj od 2. travnja do 4. lipnja ove godine, samo dan nakon američke premijere. Redatelji koji će raditi na trećoj sezoni su David Benioff i D.B. Weiss, Alex Graves, Michelle MacLaren, Dan Minahan, David Nutter te Alik Sakharov. Scenaristi koji se vraćaju i u novoj sezoni su David Benioff i D.B. Weiss, Bryan Cogman, George R.R. Martin te Vanessa Taylor.

Izdvajamo