FANI STIPKOVIĆ

ISPOVIJEST NAJSEKSI NOVINARKE EUROPE 'Već sad znam da ću plakati kada budem odlazila sa svoje Korčule...'

 Anđela Šćepanović/CROPIX

Obitelj, kao ni svoju Velu Luku, nisam vidjela punih godinu dana, od prošlog ljeta. Zato ovog kolovoza sve to nadoknađujemo. Svih mojih sam željna, svi me maze i paze, a mama me svakodnevno iznenađuje mojim omiljenim jelima. Kako ne jedem meso, priprema mi ribu na sto načina, a ja uživam i u domaćoj blitvi, domaćem krumpiru i pomidoru od kojeg, kad se razreže, zamiriši cijela kuća - priča Fani Stipković koja je karijeru nakon višegodišnjeg rada u ‘Red Carpetu’ Nove TV nastavila graditi u Španjolskoj.

Razgovori sa slavnima

Lijepa plavuša lani je u Madridu završila postdiplomski studij Mediaseta na Universidad Europa de Madrid, a nakon što je usavršila svoje znanje španjolskog jezika uz pomoć produkcijske kuće iz Venezuele pokrenula je svoj televizijski kanal Fani TV.

Dalmatinka koja je drugu godinu zaredom proglašena najseksi novinarkom Europe, na svom televizijskom kanalu objavljuje razgovore sa slavnim glumcima, sportašima i pjevačima, kao i priloge bazirane na modi, putovanjima, lifestyleu ili sportu, a odnedavno se njeni uradci mogu vidjeti i na bosanskoj Face TV televiziji na kojoj radi njezin stari urednik Daniel Delale, zahvaljujući kojem je Fani i otpočela novinarsku karijeru.

Kupaći kostimi

- Velika je razlika između hrvatskog i španjolskog novinarstva. U Hrvatskoj sam više radila, a čini mi se da u Španjolskoj radim kvalitetnije, jer nemam presing tjednih rokova, nego prilog objavljujem tek kada sam ja njime u potpunosti zadovoljna što mi, između ostalog, pruža i mnogo više vremena za pripremu posla - priča Fani koja je zahvaljujući dobrom izgledu i pojavljivanju na televiziji postala zaštitno lice kupaćih kostima koje proizvodi kompanija Khongboon.

- Za takvo što, naravno, moram biti u top-formi, što postižem vježbanjem. S vježbanjem sam počela kako bih održavala liniju, no s vremenom sam se potpuno navukla i sad ne mogu zamisliti život bez vježbanja. Više ne treniram samo zato jer želim dobro izgledati, nego to radim zbog tjelesnog balansa, zdravog načina života i činjenice da je vježbanje dobro za tijelo - objašnjava Fani, koja s treninzima ne staje ni tijekom odmora u Veloj Luci. - Svakog dana mnogo plivam, a nerijetko rano ujutro planinarim na Velu spilju. Ako mi se ne da uspinjati, onda obavezno dan počinjem trčanjem - otkriva naša sugovornica koja ne zna dokad će ostati u Hrvatskoj.

Opet u Španjolsku

- Boravak na Korčuli sigurno ću produžiti barem do kraja kolovoza. Vela Luka za mene je najposebnije mjesto na svijetu. Ovdje nemam sat ni kalendar, sve je laganini, nikome se nigdje ne žuri. Za mene su moj otok Korčula i Vela Luka najveća oaza mira i najljepše mjesto na ovome svijetu s najboljom energijom. Već sada znam da će mi, kad budem odlazila, biti jako teško, da ću se sa suzama u očima morati oprostiti s ovim mirom, plavetnilom i idilom, no, tješim se i sama sebi govorim ‘što se mora, nije teško’.

Idealno zanimanje

I nije samo stvar u tome da nešto moram, nego to i hoću. Kao što me veseli mir na mom otoku, tako me i veseli spoznaja da me u Španjolskoj već potkraj rujna čekaju novi televizijski prilozi za koje ću se potkraj kolovoza početi pripremati. Premda Korčulu obožavam, ipak ne bih mogla zamisliti život na otoku. Koliko god se ovdje volim vraćati, toliko sam i svjesna da sam preambiciozna i pretemperamentna po prirodi, te da mi je kao takvoj novinarstvo idealno životno zanimanje - kaže Fani Stipković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:23