NI NAKON 15 GODINA VEZE

Mirela Holy u NOVOJ GLORIJI otkrila zašto se ne želi udati za svog dečka: Ne vjerujem u taj tip odnosa jer osjećam kao da se on svodi na posjedovanje

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 22.03.2012. u 09:45

Najekstravagantnija članica vlada progovorila je o svojoj borbi s dijabetesom, udaji, fetišu i modnom stilu...

ZAGREB - Sigurna sam da nikad neću ući u bračnu zajednicu, izjavila je za Gloriju 40-godišnja SDP-ova ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy, a na pitanje zašto se nakon 15 godina veze ne želi udati za dečka, fotografa Sinišu Bužana, odgovara: - Ne vjerujem u taj tip odnosa jer osjećam kao da se on svodi na posjedovanje. Sigurna sam da nikad neću ući u bračnu zajednicu, ali nemam ništa protiv onih koji razmišljaju drugačije. Poštujem svačiji izbor i želim da drugi poštuju moj.

Titula najekstravagantnije članice vlade Zorana Milanovića - što zbog stavova, što zbog izgleda - nesumnjivo pripada 40-godišnjoj SDP-ovoj ministrici zaštite okoliša i prirode. Njezin gotičkodarkerski stil odijevanja, crnu kosu, blijedu put, crveni ruž i tamnu olovku za oči, mnogi su primijetili dok je još bila saborska zastupnica u proteklom sazivu Hrvatskog sabora, kad je pozornost privlačila i svojim oštrim istupima o temi ekologije, pravima žena te seksualnih i rodnih manjina.

- Svjesna sam da izgledam drugačije, ali se time ne opterećujem, kao ni komentarima drugih ljudi. Ne mogu se svima svidjeti i ostvarivati tuđa očekivanja. Promjenom mog stila nitko ništa ne bi dobio, a ja bih bila nesretna.

Mirela Holy progovorila je i o svojoj dugogodišnjoj borbi s šećernom bolesti.

- Bila sam vegetarijanka sedam godina, ali sam počela jesti meso prije dvadesetak godina zbog problema sa želucem. Tako su mi sugerirali liječnici. Prije petnaest godina oboljela sam od dijabetesa tip 1, ovisnog o inzulinu. Trebam biti disciplinirana i kroz dan rasporediti obroke s određenim brojem kalorija, a pet puta dnevno uzimam i inzulin. Ne smijem konzumirati alkohol te masna i slatka jela, no nikad od toga ­nisam pravila dramu već sam svoju bolest prihvatila, naviknula se na nju i ne doživljavam je kao nešto tragično, rekla je Mirela za Gloriju.

Cijeli intervju s Mirelom Holy pročitajte u tiskanom izdanju Glorije

Izdvajamo