DODJELA NAGRADA

Mišo Kovač dobitnik je Porina za životno djelo: Drago mi je da me je napokon priznala i struka

ZAGREB - Mišo Kovač, Stjepan Mihaljinec i originalna postava 'supergrupe' Time dobitnici su ovogodišnje diskografske nagrade Porin za životno djelo.

Kako kažu organizatori 'Porina', Mišo je nezaobilazno ime naše domaće glazbe, a karizma koju je zadržao i gradio kroz sve ove godine na ovaj se način konačno i službeno potvrđuje.

Zna to i legendarni pjevač, koji je, između ostalog, u razgovoru za sutrašnji Studio rekao:

- Drago mi je da me je napokon priznala i struka.

Drugi dobitnik 'Porina' za životno djelo, skladatelj, dirigent, aranžer i pijanist Stjepan Mihaljinec - koji je napisao i neke od najvećih Mišinih hitova - glazbu stvara više od pola stoljeća, a brojne njegove skladbe s vremenom su postale evergrini.

Što se grupeTime tiče, bend su 1971. godine osnovali Dado Topić i menadžer Vladimir Mihaljek Miha. Uz fenomenalnog rock frontmana Topića, članovi slavne grupe bili su klavijaturist Tihomir Pop Asanović, gitarist Vedran Božić, basist Mario Mavrin, bubnjar Ratko Divjak, i za klavirom i na flauti Brane Lambert Živković.

Zaslužni su za neprolazne rock hitove: Za koji život treba da se rodim, Istina mašina, Makedonija, Da li znaš da te volim ...

Miši, Mihaljincu i grupi 'Time' nagrade će biti uručene na središnjoj dodjeli Porina kojoj su domaćini gradovi Opatiija i Rijeka 5. svibnja.

Nagrada za životno djelu hornistu Radovanu Vlatkoviću bit će dodjeljena na priredbi Porin Classic, 14. svibnja u zagrebačkoj KD Vatroslava Lisinskog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:29