PRIPREME ZA NASTUP

Nina Badrić: Hoću li biti romantična ili seksi na Eurosongu, još nisam odlučila

Nina Badrić, naša ovogodišnja eurovizijska predstavnica, dane provodi u tonskom studiju. No, ondje ne snima pjesmu s kojom će nas u svibnju predstavljati na Eurosongu koji će se održati u Azerbajdžanu, jer ta je skladba već snimljena i nalazi se na njezinu nedavno objavljenom albumu “NeBo” .

Nina još ne želi otkriti o kojoj se od sedam autorskih pjesama koliko ih je napisala za svoj album radi, a to ćemo doznati na samoj Dori koja bi se trebala održati potkraj veljače ili početkom ožujka, u specijalnoj televizijskoj emisiji u kojoj će Nina publici pokazati sve svoje talente i mogućnosti.

Peta sreća

- Mogu reći da se neće raditi o klasičnom koncertu, nego o pravom televizijskom showu, a na tome posljednjih dana radim s timom mojih suradnika, predvođenih Antom Gelom - kaže Nina, možda i jedina naša eurovizijska predstavnica koja ima podršku kompletne glazbene struke. Inače, što se Dore tiče, Nini je ovo peta sreća. Prvi put je na tom natjecanju nastupala 1993. godine sa skladbom “Ostavljam te” Jasenka Houre i Rajka Dujmića, potom 1994. s pjesmom “Godine nestvarne” te 1995. sa skladbom “Odlaziš zauvijek”.

Posljednji put na natjecanju u Opatiji Nina se pojavila 2003. godine. Pjevala je baladu “Čarobno jutro”, koja je u međuvremenu postala evergeen, ali to joj nije osiguralo pobjedu jer je te godine slavila mlađahna Claudia Beni s pjesmom “Više nisam tvoja”.

A kada je nekoliko mjeseci poslije Claudia na Eurosongu osvojila 15. mjesto, mnogi su se sjetili Nine i njezine na Dori drugoplasirane pjesme, ali tada je već bilo prekasno jer se još jednom pokazalo kako se ukus domaće i europske publike razlikuje.

Ove godine naša publika neće imati pravo glasa jer je Ninu za Eurosong dekretom izabrala Elizabet Homsi, urednica Zabavnog programa HTV-a .

Sreća da je Nina pristala na to jer bi bilo koji drugačiji odabir vjerojatno izazvao salve kritika. S druge strane, Nina iskreno priznaje da se nakon prijašnjih iskustava na Dori više ne bi pristala natjecati.

Nikad se ne bi prijavila

- Sigurno je da se ne bih prijavila da se Dora organizirala kao što se to radilo prethodnih godina. Uostalom, još prije nekoliko godina, kada nisam ni sanjala da će upravo mene odabrati, izjavila sam kako bi dobro rješenje za Doru bilo da se direktno bira autor i izvođač jer tada ima dovoljno vremena za pripreme. Ove godine odabrana sam ja, ali također želim naglasiti da ne bih na to pristala da nemam ovako veliku podršku struke i publike - rekla je Nina, koja otkriva da ne eurovizijskoj pozornici neće glumiti nešto što ona nije.

Nekad dobri rezultati

- Smatram da Hrvatska ima najbolju zabavnu glazbu na ovim prostorima i dok smo pratili taj naš sjaj i trag, imali smo dobre rezultate - kaže pjevačica i dodaje da će dati sve od sebe da dođemo do eurovizijskog finala. A onda?

- Onda je samo nebo granica - smije se Nina, koja još ne zna što će odjenuti za nastup u Baku. Kako kaže, sve je moguće. Možda to bude romantična duga haljina, možda seksi mini suknja, možda odijelo. No, o tome će početi razmišljati nakon što završi njezin show na Dori.

Iz susjedstva eminentni glazbenici

I naši susjedi na Eurosong ove godine šalju provjerene zvijezde. Makedoniju će predstavljati Kaliopi, Bosnu i Hercegovinu Maya Sar (koja je lani na Eurosongu nastupala kao članica pratećeg benda Dina Merlina, a s našom je Ninom udružila glas u humanitarnoj akciji ‘Moj je život moja pjesma’), dok će Srbiju predstavljati Željko Joksimović (Ninin prijatelj koji joj je prije nekoliko godina bio gost na njezinu koncertu na Križankama i glazbenik koji je dosad dva puta bio na Eurosongu. Prvi put 2004. godine sa skladbom ‘Lane moje’ s kojom je osvojio drugo mjesto, a drugi put kao skladatelj osvaja treće mjesto za pjesmu ‘Lejla’ koju je pjevao Hari Varešanović).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:53