KUHANJE KAO ŽIVOT

Njemački producent ekranizira knjigu ‘Epitaf carskog gurmana’ Veljka Barbierija

U film će se uložiti tri milijuna eura, rekao je njemački producent

BERLIN - Odsjeli smo u hotelu Axel, ali kad smo rezervirali sobu, nismo imali pojma da je to gay hotel! - kaže uz veseli osmijeh na licu Beti Lučić, glumica Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. - Zidovi i namještaj su crne boje, prozori imaju zlatne okvire, a svjetlo u kupaonici je ružičasto.

Za stolom do Beti u malenom talijanskom restoranu Piccola Stella u berlinskoj četvrti Charlottenburg sjedi njezin višegodišnji partner i poznati hrvatski pisac, kuhar i gastronom Veljko Barbieri. Iako u Berlinu do 21. veljače traje poznati filmski festival, Barbieri u njemačkom gradu ima drugih obaveza.

- Nalazim se s njemačkim producentom i redateljem Christophom Heckenbückerom koji po mojem romanu ‘Epitaf carskog gurmana’ u produkciji berlinske kuće Media Film i televizije ZDF snima film - objašnjava Barbieri i dodaje: - Roman je doživio četiri izdanja u Njemačkoj i jako mi je drago što će se film raditi baš u njemačkoj produkciji.

- Radit ćemo pravi film za kinodistribuciju s proračunom od tri milijuna eura s međunarodnom glumačkom ekipom u kojoj će biti i hrvatski glumci. Snimanje bi trebalo početi na jesen, scene starog Rima snimat će se u Splitu, Zadru, Puli i na Brijunima, a interijere ćemo snimati u Berlinu - najavio je Heckenbücker.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:21