NOVI ALBUM

Oliver Dragojević prvi put skladao svoje pjesme

 Ivo Ravlić/CROPIX

SPLIT - Jesam, napisa sam dvi pisme, prvi put u karijeri. Jesam li ponosan zbog toga? A što bi se ja sad time trebao ponositi? Jesam li barem zadovoljan time kako zvuče? Ajde, jesam, mogu proć.

Zadovoljna supruga

Osim mene, dosad su ih preslušali moji ukućani, a žena je rekla da su dobre. Kad je njoj nešto dobro, onda će, valjda, svima biti dobro - u svom stilu priča Oliver Dragojević, koji se prvi put u svojoj 47-godišnjoj, više nego bogatoj glazbenoj karijeri odlučio okušati i kao autor. Dosad je to izbjegavao, a kako je rekao u jednom novinskom razgovoru, nekoliko skladbi koje je napisao prije desetak godina nikome nije pokazao jer je ocijenio da nisu dovoljno dobre. Što ga je sad nagnalo da promijeni stav?

- Tako mi je došlo. Obje pjesme bit će objavljene na mom novom albumu, koji planiram izdati na ljeto, a uskoro ću ga početi najavljivati singlom ‘Nemir’, koji je napisao Branimir Mihaljević - otkriva Oliver, koji dodaje da mu se inspiracija za pisanje autorskih skladbi javila sama od sebe.

- Ne, nisam lunjao Splitom ni Velom Lukom i buljio u zvijezde u očekivanju tog čarobnog trenutka. Ništa me nije ni puklo ni lupilo o glavu. Inspiracija je cijelo vrijeme tu, pa već sam pedesetak godina u glazbi, muzika je svuda oko mene - otkriva pjevač, koji vlastite skladbe opisuje kao prave mediteranske.

- Stihove za njih napisao mi je Jakša Fiamengo, a obje su pjesme ljubavne. O kakvoj ljubavi govore? Što sad želite, da vam recitiram stihove? Pa nisam ja recitator - upozorava Oliver, koji otkriva da se u budućnosti neće baviti skladanjem glazbe za druge izvođače.

Londonski nastup

- Taman! Nemam pametnijeg posla - komentira to i smije se popularni Splićanin, koji se ovih dana priprema za svoj veliki londonski nastup. Naime, 19. travnja ima koncert u Royal Albert Hallu. S Oliverom Dragojevićem na pozornici će biti njegov bend Dupini, dirigent Alan Bjelinski, gitarist Ante Gelo, Zagrebački solisti, prateći vokali i čelist Stjepan Hauser.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:47