NAKON OPERACIJE

THE EDGE OTKRIO 'Bono se ne može uopće pomaknuti. Zglob mu je totalno uništen, presađivali su mu kost...'

Gitarist irske rock grupe U2 David Howell Evans, poznatiji pod nadimkom The Edge, rekao je u intervjuu za jedan američki radio da se frontmen grupe Bono Vox u osnovi ne može pomaknuti idućih nekoliko mjeseci kako bi mogle zacijeliti sve ozljede koje je zadobio nakon pada s bicikla, prenosi Rolling Stone.

Bono je u studenom zadobio teške ozlijede nakon pada s bicikla koje su zahtjevale peterosatnu operaciju. Pedesetčetverogodišnjak je pao s bicikla u Central Parku dok se U2 u New Yorku pripremao za sudjelovanje u emisiji "The Tonight Show".

Osim prijeloma ramena lijeve ruke i arkade oka, Bono je također razbio lijevo koljeno te zadobio i druge ozljede.

"Dobro je", rekao je gitarist The Edge u intervjuu za radio "KROQ", usporedivši pjevačevo fizičko stanje s posljedicama prometne nesreće.

"Pokazao nam je rendgenske snimke nekoliko dana poslije te je izgledalo kao da mu je minijaturni Eiffelov toranj u ramenu", rekao je Edge.

Dodao je da se isto dogodilo s prijelomom malog prsta - zglob je totalno uništen stoga su trebali presađivati kost. Najosjetljivija su, kaže, bila gornja leđa - lopatice jer nisu mogli staviti pločice tamo, pa su odlučili da neće izvesti operaciju.

"Bono je na fizioterapiji u Dublinu, a kako bi održao zglobove aktivnim vježba dvaput dnevno te se praktički ne može pomaknuti idućih nekoliko mjeseci kako bi sve moglo zacijeliti", istaknuo je Edge.

"Imamo sreće što je nosio kacigu pa nije razbio Central Park", našalio se. "No, napravljen je od čvrste stvari te se oporavlja".

Bend je bez svog frontmena nedavno nastupio kao U2 Minus 1 na njujorškom Times Squareu, zajedno s Bruce Springsteenom i Chrisom Martinom iz Coldplaya koji su zamjenjivali glavni vokal.

"Bilo je to predivno iskustvo, no, moram priznati, nismo imali osjećaj da varamo Bona,", rekao je Edge.

Očekuje se da će se Bono oporaviti do svibnja, kada bend kreće na svjetsku turneju u sklopu koje će obići 19 gradova. No, izgledno je da će propustiti nekoliko dodatnih nastupa prije toga.

(Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:00