MOŽE LI DO FINALA?

VIDEO Nina Badrić putuje na EUROSONG: Naš moto za nastup će biti 'keep it simple'

 Neja Markičević/Cropix

Jedva čekam utorak da poletim za Baku i da tamo, na eurovizijskoj pozornici isprobamo prvi put sve što smo uvježbavali u Zagrebu posljednjih mjesec dana. Scenski nastup zamišljen je s vrlo malo pokreta, decentno, ali snažno. Naš moto za nastup će biti “keep it simple”, kaže Nina Badrić hrvatska predstavnica na ovogodišnjem Eurosongu.

U glavni grad Azerbejdžana s Ninom putuju plesači Dinko Zec i Igor Barberić koji je napravio i njezinu foreografiju, prateći vokali Ivana Čabraja, Jelena Majić I Dinka Večerinović. Našu malobrojnu delegaciju čine još HTV-ov producent Rajko Pavlović, urednica Zabavnog programa Elizabeth Homsi i već godinama nezamjenjivi šef delegacije Aleksandar Kostadinov. Voditelj Duško Čurlić pridružit će im se tek krajem tjedna i bit će ujedno i komentator u direktnom prijenosu.

Na tragu već kazanog mota, tako će i Ninina prezentacija na Eurosongu biti jednostavna. Od odjeće za nastup koju potpisuje Ksenija Vrbanić do glazbenog CD-a tek s jednim, ali upečatljivim singlom koji je pripremio Ninin izdavač Aquarius records.

- Sretna sam što sam nakon dugo godina uspjela organizirati hrvatski party 21. svibnja jer bi mi bilo istinski krivo da ne predstavim i zemlju iz koje dolazim. Čini mi se da Hrvatska turistička zajednica nije prepoznala Eurosong kao idealno mjesto za promociju, ali zato sam zahvalna Hrvatskoj gospodarskoj komori i Badelu što su mi pomogli jer bez njih, nažalost, to ne bih mogla sama. Svi znamo da se neki sjajni poslovi dogovaraju u opuštenoj atmosferi pa možda uz hrvatska vina dogovorimo i koji bod više, kroz smijeh govori Nina o neizostavnom eurovizijskom lobiranju.

Što zbog višemjesečnog problema s glasom, a priznaje i zbog nedostatka novca, ove je godine kao hrvatska predstavnica posjetila tek dvije zemlje - Srbiju i Makedoniju, ali nedostatak promocije namjerava nadomjestiti PR-om putem društvenih mreža i press materijalom koji nosi sa sobom.

- Ove godine nastupaju 42 zemlje, a Eurosong će gledati više od milijardu ljudi. Dariji Kinzer je prošle godine falilo 7 bodova da uđe u finale jer su s nama u polufinalu bili samo Slovenci, a druge zemlje su glasovale tek u finalu. Ove godine s nama se istoj večeri finalu nadaju i 4 zemlje iz regije tako da sam uvjeren da vjerojatno prolazimo u finale zahvaljujući njihovim glasovima, kaže šef delegacije Aleksandar Kostadinov.

- Koliko god je velika sreća što nastupam s mnogim konkurentima iz regije u drugoj polufinalnoj večeri, netko će ipak morati kući bez finala, a nadam se da to neću biti ja. Moja procjena je da će ove godine pobijediti Švedska, priznaje Nina.

Problemi s glasom i operacija glasnica dogodila joj se usred najvećih priprema za Eurosong i to, kaže, ne bi nikad poželjala nikome od kolega.

- Bog krivim crtama uvijek piše pravo i uvjerena sam da je sve ovo za neko dobro. Glas je sada super, a bila sam I vrlo disciplinirana u svom oporavku, kaže i zaključuje:

- Iskreno se nadam da ću jedino ući u finale koje je našoj zemlji zadnjih godina bilo nedostižno. Svi kolege su me savjetovali da se ne živciram što se god dogodi, ali Eurosong je jedna velika lutrija. Ne očekujem ništa, ali svjesna sam da je pored pjesme i nastupa jako važno lobiranje cijelog tima I zemlje koja te šalje. Trebaju mi ljudi koji nisu laskavci, već iskreni suradnici koji će korigirati sve naše eventualne pogreške na probama. Ja ću dati sve od sebe da nastup bude najbolje, a za sve drugo “Bogu u ruke” pa što bude…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:31