NOGOMETNA LEGENDA

VIDEO Pogledajte Ćiru u seriji 'Montevideo, Bog te video': Velika mi je čast što su baš mene izabrali da glumim izbornika Jugoslavije

Ćiro, glumac debitant, na snimanju je poderao svoj tekst, bacio ga u smeće i poručio redatelju da će pričati svojim jezikom

Slavni hrvatski nogometni trener i jedan od najuspješnijih izbornika Vatrenih Miroslav Ćiro Blažević nakon uspjeha u sportskim vodama odlučio se okušati i u glumačkim. Naime, Ćiro u srpskoj seriji 'Montevideo, Bog te video', poznatog redatelja Dragana Bjelogrlića, glumi Ante Pandakovića, tadašnjeg izbornika jugoslavenske reprezentacije.

- Prezadovoljan sam. Novinari su mi javili kako je u Splitu prava ludnica i da su svi zbog mene gledali seriju. Velika mi je bila čast što su baš mene izabrali da glumim izbornika Jugoslavije. Samo da znate, kada su mi dali scenarij, ja sam poderao tekst, bacio sam ga u smeće i poručio im da ću pričati svojim jezikom. Okrenuo sam sve na zajebanciju i njima se svidjelo - rekao je Ćiro za srpski Alo!

Ćiro je otkrio još poneki detalj sa snimanja vrlo popularne serije.

- Oko tisuću stažista je nakon snimanja skandiralo: `Ćiro, majstore!`. Uzvratio sam im pozdravima i poljupcima. Poslije toga je moj prijatelj Radomir Antić organizirao večeru u moju čast. Bilo je predivno, uživao sam na snimanju. I bit ću iskren - gluma je mnogo teža od nogometa i za nju vam je potreban božji dar. Ja ga nemam, ali sam se istinski potrudio da to publika ne primijeti - rekao je Ćiro.

Dodao je kako se njegov lik nije pojavio u istoimenom filmu, već samo u seriji.

- Sigurno su me bojkotirali jer sam Hrvat. Šalim se, sine moj... Vole me oni, a volim i ja njih. Taman posla da im uzmem za zlo tako nešto, sve su to zlatni ljudi - ispričao je uz svoj poznati smiješak popularni hrvatski trener.

Na pitanje zašto se tek u osmom desetljeću života odlučio posvetiti glumi Ćiro uz osmijeh odgovara kako je 'ponuda stigla u pravom trenutku' te 'da očekuje da ga uskoro zovu iz Amerike jer je spreman za Hollywood'.

Veći dio dijaloga u seriji Ćiro je obavio sa Sergejom Trifunovićem, koji tumači lik načelnika Anđelka Komatine, pa je upitan jesu li na snimanju pili vodu ili rakiju.

- Pa, lijepi moj, zar sumnjaš? Kod nas nema mjesta za improvizaciju i za foliranje. Kakva crna voda?! Prepečenicu smo pili - pohvalio se Ćiro.

O samom redatelju Draganu Bjelogrliću Ćiro je imao samo komplimente.

- Bjela je genijalac. Vjerujte mi da će on vrlo brzo nadmašiti i čuvenog Fellinija i da će biti jedan od najboljih redatelja na svijetu - rekao je.

Film 'Montevideo, bog te video' svoju je premijeru doživio prošle godine i gotovo odmah postao hit u Srbiji.

Epizodu 3 serije 'Montevideo, Bog te video' možete pogledati ovdje

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 20:27