SPORNE OBJAVE

VELIKA SVJETSKA ZVIJEZDA ZBOG PROSLAVE ŠVICARSKE POBJEDE IZAZVALA BIJES SUSJEDA 'Hoće li netko napokon jeb... zabraniti njezine pjesme u Srbiji?'

 
Dua Lipa (prva desno)
 REUTERS

Dua Lipa, 22-godišnja pjevačka zvijezda rođena u Londonu, ali od roditelja Albanaca koji su živjeli u Prištini na Kosovu, na Instagramu se pohvalila pobjedom švicarske nogometne reprezentacije nad Srbijom.

Pop glazbenica, inače dvostruka dobitnica nagrade Brit Awards, objavila je screenshot na kojemu Xherdan Shaqiri i Granit Xhaka, švicarski nogometaši albanskoga podrijetla, šire ruke na grudima, simbolizujući simpatije prema ideji tzv. "Velike Albanije" (isti pozdrav, naime, aludira i na orla koji se nalazi na albanskoj zastavi).

INSTAGRAM

Poraženim Srbima nije dugo trebalo da odreagiraju na ovaj potez Due Lipe. Tako je njihova pjevačica Goca Tržan na Twitteru napisala: "Hoće li već netko j..eno zabraniti njezine pjesme na srpskim radio stanicama?".

Nakon što su joj neki obožavatelji javno poručili "da se prestane sramotiti takvim objavama", Goca se pokušala opravdati ovim riječima: "Naravno da ne mislim kako glazbu treba zabranjivati - samo sam, kao fan talenta i uspjeha Due Lipe, povrijeđena njezinim kontinuiranim jezivim objavama na temu Kosova. Što nije jasno?! Mene Kosovo boli, za vas ne znam!".

Prije nekoliko dana i srpska pjevačica Jelena Karleuša šokirala je javnost kad je švicarsku nogometnu reprezentaciju javno nazvala "prevarom jer u njoj ne igraju Švicarci, nego Albanci".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:18