POČELO JE...

VIDEO: I JAMES BOND STIŽE U DUBROVNIK? Dok Grad pregovara s ‘tajnim agentom’, najskuplja produkcija do sada počinje za 15 dana

 Tonči Plazibat / EPH /Screenshot

Dio osmog nastavka znanstvenofantastičnog filmskog serijala ‘Ratovi zvijezda’ snimat će se od 9. do 16. ožujka na Stradunu i ostatku povijesne jezgre. U desetak dana potrošit će se oko šest milijuna dolara za snimanje, piše RTL.hr .

‘Od tri-četiri vodeće svjetske produkcije dvije snimaju se u Dubrovniku. Dubrovnik je grad koji danas spaja 5. i 25. stoljeće, i to s dvije najgledanije franšize što postoje u svijetu filma i na kugli zemaljskoj’, rekao je gradonačelnik Dubrovnika, Andro Vlahušić, i dodao da je Grad odabran jer filmskim ekipama udovoljava ‘preko svake mjere’.

'Nekoliko dana u ožujku kretanje u staroj gradskoj jezgri bit će regulirano posebnim režimom. Pripreme scenografije za snimanje odvijat će se dana 9. i 10. ožujka od 18 do ponoći, a pripreme snimanja i samo snimanje na dane 11., 12., 13., 14., 15. te 16. ožujka, i to u vremenu od 4 ujutro do 16 sati pripreme, te snimanje od 16 do 4 ujutro sljedećeg dana. Vjerujemo da vam ova situacija neće izazvati poteškoće, te da ćete se u Dubrovniku ugodno provesti. Zahvaljujemo na razumijevanju i želimo Vam ugodan boravak u Dubrovniku', napisali su na stranicama Turističke zajednice Dubrovnika.

Vlahušić je rekao i da razmišlja o otvaranju filmskog studija za buduće projekte.

Kako piše RTL, u Dubrovnik bi mogao doći i najpoznatiji tajni agent na svijetu - James Bond. ‘Pregovaramo, za to će trebati platiti. Prvo dvoje dobivamo novce, postoje razgovori o novcima, s Jamesom Bondom nije lako pregovarati, ali počeli smo’, otkrio je Vlahušić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:33