KRIVAC SE JAVNO POKAJAO

VIDEO: 'NOGE SU MI BILE ZAGLAVLJENE, MISLILA SAM DA VIŠE NIKAD NEĆU HODATI' Uma otkrila detelje nesreće na setu, oglasio se i Quentin Tarantino

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 06.02.2018. u 12:11

CANNES, FRANCE - MAY 16: Actress Uma Thurman and director Quentin Tarantinon attend the photocall for the movie
Getty Images

 

Holivudska glumica Uma Thurman (47) na Instagramu je objavila video sa seta kultnog filma "Kill Bill", na kojemu je, tvrdi, skoro poginula. Naime, redatelj Quentin Tarantino (54) natjerao je Umu da scenu jurnjave u automobilu snimi sama, bez kaskadera, iako je vozilo bilo neispravno.

U kratkom videu jasno se vidi kako se Thurman na neasfaltiranoj cesti zabija u drvo palme, a Tarantino joj, nakon što je shvatio da je zbilja ozlijeđena, prilazi, dodaje joj bocu vode i tješi je.

- Udarila sam trbuhom u volan i momentalno osjetila strašnu bol, noge su mi ostale zaglavljene i prvo što mi je tad proletjelo kroz glavu bilo je: 'O Bože, nikad više neću hodati...' - napisala je glumica na Instagramu.

Nakon spomenutog incidenta na snimanju "Kill Billa", Uma i Quentin "gadno" su se posvađali, a on joj je spornu snimku ustupio tek 15 godina poslije. Thurman danas ipak vjeruje kako redatelj nije bilo zlonamjeran, ali zamjera svima koji su svo ovo vrijeme zataškavali nesreću.

- Producentima iz studija Miramax, među kojima je i Harvey Weinstein, ne mogu i neću oprostiti jer su o svemu šutjeli! Okolnosti nesreće i nemar koji sam doživjela na setu i više su nego kriminalni. Prijetila sam im tužbom, no morala sam odustati od sudskog gonjenja jer nisam imala spornu snimku koja bi mi poslužila kao dokazni materijal. Tarantinu danas ipak skidam kapu - dao mi je video, iako mu isti itekako može naštetiti - objasnila je holivudska glumica na društvenoj mreži.

Nakon objave intervjua s Umom Thurman u The New York Timesu, u kojem je glumica progovorila o tome kako ju je napao Harvey Weinstein (65), kako se ozlijedila na snimanju filma "Kill Bill" i kako ju je Quentin Tarantino pljunuo i gušio tijekom rada na istom, redatelj je u razgovoru za Deadline Hollywood iznio svoju stranu priče.

Tarantino je rekao kako je upravo on Thurman dao snimku nesreće te da je znao kako će intervju s njom izaći u The New York Timesu. Redatelj je ustvrdio kako ni on ni Uma ne znaju što je točno uzrokovalo nesreću, ali da oboje imaju svoje sumnje.

- Bio je to jedan od posljednjih dana snimanja i kad je sporna vožnja došla na red, odjednom mi je Bennett Walsh, organizator produkcije, rekao kako je Uma suzdržana zbog snimanja. Nitko od nas tu scenu nije smatrao kaskaderskom. To je bila samo vožnja... Možda smo je ipak trebali tretirati kao kaskadersku - izjavio je Quentin.

- Siguran sam da nisam bio bijesan. Nisam uletio u Uminu garderobu i urlao na nju te ju tjerao da sjedne u taj auto. Možda sam zakolutao očima. Svatko tko poznaje Umu, zna da urlanjem neće ništa postići.

Tarantino također tvrdi kako je saslušao glumicu, a i osobno je otišao provjeriti je li vožnja sigurna.

- Uma je imala dozvolu. Nije bila vrsna vozačica, ali imala je dozvolu. Rekao sam joj da je sve u redu i da će samo morati voziti ravno, to je sve. Trebala je voziti između 50 i 70 km/h. S obzirom na to da je bila okružena raslinjem, izgledalo bi kao da vozi skoro 100 km/h. Međutim, nije bilo prepreka, cesta je bila ravna - objasnio je Tarantino.

Nakon što je Thurman doživjela nesreću, redatelj se, kaže, osjećao jako loše. - Kajem se zbog svega, strašno sam pogriješio. Kao redatelj, nekad učite iz pogrešaka, a ovo je bila jedna od mojih najgorih - rekao je Tarantino.

Također je objasnio kako je Uma vjerovala da su Harvey Weinstein, Bennett Walsh i Lawrence Bender (producent filma) uništili sve dokaze o nesreći.

- Mislila je da sam im ja dao prešutnu suglasnost. Znao sam da joj nisu dozvolili da vidi snimke, ali nisam znao da ona vjeruje kako sam i ja dio te priče", rekao je Tarantino, koji je, tvrdi, natjerao Weinsteina da se ispriča Umi.

Što se tiče gušenja, Tarantino kaže kako je to bila samo jedna od takvih mnogobrojnih scena u filmu, a on je to napravio jer nije vjerovao da će to itko drugi "odraditi kako treba".

- Sve smo snimili iz dva, maksimalno tri pokušaja. To je zapravo bila Umina ideja. Rekla mi je da joj omotam lanac oko vrata i gušim je. Ne zauvijek, ne dugo... Ali dovoljno da joj lice promijeni boju i da joj oči zasuze. Uspjeli smo snimiti scenu, ali to je bila njezina zamisao - pravda se redatelj. 

Tarantino je sličnu stvar ponovio i na setu filma "Nemilosrdni gadovi". Naime, tijekom snimanja scene smrti lika kojeg je glumila Diane Kruger (41), Tarantino ju je sam gušio. Kruger je u intervjuu za Parade 2009. rekla kako je Quentin smatrao da glumac Christoph Waltz (61) "to ne bi dobro napravio".

Tarantino je u intervjuu za Deadline objasnio kako je Kruger pristala na to te da su scenu snimili dva puta.

- Diane mi je tad naglasila da sve možemo ponoviti i treći put ako treba - prisjetio se redatelj.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo