TREĆI PORAZ VUKOVA

CIBONA PORAŽENA NA VIŠNJIKU Bašić odveo Zadrane do pobjede u hrvatskom derbiju

 Luka Gerlanc / CROPIX

Zadar se obračunao i s Cibonom ispratio je s okruglih deset poena viška, a publika je zdušno pozdravila sve igrače, napose Lovru Bašića kojem je bilo povjereno kreiranje igra domaćina. Valja naglasiti kako je imao dvostruki učinak 12 poena i 10 dodavanja.

U začetku dvoboja moglo se vidjeti preslik ogleda s Cedevitom, jer je Zadar puno toga spuštao u reket, međutim, nisu bili odveć precizni, dok je Cibona izgledala smirenije , posebice se to odnosi na Ivana Siriščevića koji je pogodio dvije trice i bio stalna prijetnja. Na drugoj strani, jednu je " stavio" henrik što je značilo dobru zadarsku prednost 19:12. I onda su stali, zapravo nastavili promašivati iz posve izglednih situacija.

U drugoj dionici uz tricu Filipa Krušlina, valja uvezati poene i sjajne skokove Ante Žižića, koji je pak morao istrpjeti i neke ubačaje Josipa Sobina , ali i NBA blokadu Marku Ramljaka u posljednjem napadu prvoga dijela! Nije publika najbolje primila nesportsku pogrešku Žižića , jer je izvan parketa poslao baš Ramljaka.

Punih pet minuta Cibona je bila bez zabilježbe u zapisniku, dok je Zadar otišao na solidnih 37:29, onda su post gostiju prekinuli Žižić i Siriščević.

Istina, ne može se ni domaćin pohvaliti nekom obilatom porcijom poena, glavnina je bila s crte slobodnih bacanja, tek se tricom oglasio Ramljak, ali ga je brzo "poništio" Siriščević!Uglavnom siromaštvo na obje strane obilježilo je treću četvrtinu, međutim, da ne bude posve tako pobrinuo se Lovre Bašić koji je upisao tri poena.

Odlično otvaranje zadnje dionice kad je o Zadru riječ, Sobin se izvukao pod obruče, Ramljak pogodio još jednu tricu, pridodao mu se Boris Barać s tri plus dva, Ivano za dvicu i eto ih na ogromnih sedamnaest(57:40 ) dok si trepnuo okom!

Cibonu je počeo spašavati Tomislav Gabrić koji nakon gotovo pet minuta mirovanja gostiju ubacio tricu, nešto kasnije podržali su ga s iste udaljenosti Krušlin i Siričević, spuustio se omjer nakon Krušlinović i bacanja Ilievskoga na 63:54, a vrijeme je curilo... na uštrb Cibone.

Šibenik je na Baldekinu bio bolji od sinjskoga Alkara s 77-67. Na ljestvici vodi Cedevite (8-2) ispred Cibone (9-3), Zadra (8-4) i Zagreba (7-4). Slijede Kvarner 2010 (5-7) i Šibenik (5-7), Zabok (2-9) i posljednji Alkar (2-10).

Zadar – Cibona 70: 60

ZADAR – Dvorana " Krešimir Ćosić".

Gledatelja:2500.

Zadar – Cibona 70: 60 ( 19 :15,12:14,14:11,25:20)

Suci: Dožai( Zagreb ), Radović( Duborvnik ), Radojković ( Split).

ZADAR:Bašić(12), Ivanov(11), Kraljević(6), Vraneš, Šango(2) , Sobin(13) , Širko( 5), Špaleta, Ramljak(10) , Barać(9) , Jurica .

CIBONA: Kus , Krušlin(11), Skokna, Rozić(6) , Jagodić – Kuridža(1) , Slavica, Mavra , Sirišćčević(21) , Zubac , Žižić(10) , Gabrić(3) , Ilievski(8).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 16:27