ODBIO BOGATE RUSE

'SNAJPER' U DOMU SPORTOVA Cedevita dovela igrača koji je u jednoj utakmici zabio 12 trica

Amerikanac s gruzijskom putovnicom igra na poziciji organizatora, ali je više tip "point guarda" s puno koševa u rukama, nego što je klasični razigravač
Barcelona's US guard Jacob Everse Pullen (R) tries to score past Real Madrid's guard Sergio Rodriguez during their Euroleague 2014 semi-final Four basketball game at the Mediolanum stadium in Assago, on May 16, 2014. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
 OLIVIER MORIN /AFP

Dovođenjem Jacoba Pullena hrvatski euroligaš Cedevita praktički je kompletirao momčad za novu sezonu

Amerikanac s gruzijskom putovnicom igra na poziciji organizatora, ali je više tip "point guarda" s puno koševa u rukama, nego što je klasični razigravač. Hrvatskom prvaku to ne bi trebao biti problem te će, sigurno, dio utakmice provoditi u paru s Nemanjom Gordićem. Nešto manje, ipak, s novopridošlim Tonijem Katićem.

Pullen je u povijest sveučilišta Kansas zapisan kao čovjek koji je postigao najviše koševa, a prije dvije sezone, u dresu Barcelone, istaknuo se s 12 ubačenih trica u jednoj utakmici. Taj rekord još uvijek nije srušen.

- Pullen se nakon Kansasa predviđala blistava karijera, bio je lider i nadmoćan, ali nije napravio što se od njega očekivalo. Očekujem da će taj iskorak napraviti upravo u Cedeviti, izjavio je trener Veljko Mršić.

- Tražili smo baš takvog playmakera, koji uz razigravanje može i zabiti. Pullen ima fantastičan šut, može kreirati i sebi i drugima. Gledali smo ga prije par dana u dresu Gruzije i već u prvom poluvremenu upisao je pet asistencija. Ima nešto više kilograma ali će ih istesati do Eurobasketa. Čekao je našu ponudu jer mu je žarko želio igrati u Euroligi. Pristao je doći k nama iako je imao nekoliko unosnih ponuda, jednu financijski veliku iz Rusije. Kažu u gruzijskoj reprezentaciji da se promijenio u odnosu na prvo pojavljivanje kod njih, oženio se, dobio dijete i spreman je na „novi početak“, dodao je Mršić.

Ostatak vanjskih pozicija u Cedeviti popunjavat će James White, pojačanje iz Uniksa te Fran Pilepić, Luka Babić i Lovro Mazalin. Unutarnje pozicije rezervirane su reprezentativce Luku Žorića, Miru Bilana, Tomislava Zubčića, Marka Arapovića i Karla Žganeca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:16