STIGAO U FIRENCU

ANTE REBIĆ NA PREDSTAVLJANJU 'Nastojat ću biti dostojan Batistutinog dresa'

 Vladimir Dugandžić/CROPIX

Ante Rebić popodne je u novinarskom salonu stadiona Artemio Franchi u Firenzi predstavljen kao novi igrač talijanske Fiorentine. Dan nakon što je došao u novi klub i nakon što je odradio prve treninge s novom momčadi, upoznao suigrače i trenera Vincenza Montellu, sada već bivši igrač Splita s dresom Fiorentine s brojem devet koji će nositi narednih sezona pojavio se pred mnoštvom novinara.

- Odlični su dojmovi s prvog treninga. Ovo je ambiciozna momčad koja će se boriti za vrh Serie A. Imao sam mnogo ponuda no došao sam u Fiorentinu zato što sam uvjeren da je to najbolja solucija za nastavak moje karijere, sredina u kojoj ću najviše napredovati – rekao je Rebić talijanskim novinarima koji su ga zasuli pitanjima. Mnoga od njih odnosila su se na 'devetku' koju je nosio i legendarni argentinski napadač Gabriel Batistuta. I na treningu u srijedu kada su igrači koji su bili s reprezentacijama i imali poštedu trener je unatoč umoru igrača ipak poželio vidjeti novu akviziciju kroz igru i na pucačkom treningu, a tada ga je i Montella upitao:

- Znaš li da je broj devet najveći uteg u ovom klubu?

Rebić se samo nasmijao i odgovorio.

- Znam.

A medijima je na predstavljanju na upit o Batistuti kazao.

- Nisam izabrao devetku zbog njega već zbog toga što taj dres nosim i u reprezentaciji. Međutim jako dobro znam tko je bio Batistuta i nastojat ću biti dostojan njegovog dresa – poručio je mladi napadač s kojim je prilikom dolaska u Firenzu stigao i bivši suigrač iz Splita i veliki prijatelj Ivan Radeljić. Iskusni Radeljić je igrao u Njemačkoj, Japanu i Turskoj te je od Splita dobio slobodne dane da bi Rebiću pomogao da se bolje snađe. Već jučer je Rebić počeo i s prvim satovima učenja talijanskog jezika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:24