ŽELI IGRATI

ARIJAN ADEMI IZABRAO MAKEDONIJU 'Kovačev popis za Svjetsko prvenstvo nije utjecao na moju odluku'

Da se razumijemo, svaki igrač, na mojoj i svakoj drugoj poziciji, koji je dobio poziv ga je i zaslužio i nema nikakve ljutnje te im svima želim puno sreće, kaže Ademi
 Damir Krajac / CROPIX

Šokirao je Arijan Ademi mnoge svojom odlukom da u budućnosti nosi dres Makedonije. Ipak se radi o igraču koji je bio u reprezentativnom kadru, jednom od Dinamovih ključnih igrača, koji je do zadnjeg dana bio u borbi za povjerenje Nike Kovača. Međutim, nema ga ni među 30, iako je obavio i ona preliminarna testiranja u prosincu, kao i svi oni koji su bili u izbornikovim mislima.

I premda je Ademi još mlad, tek su mu 23 godine i u budućnosti bi sigurno još imao priliku ići na veliko natjecanje s Hrvatskom, on je jasno i glasno odlučio igrati za Makedoniju.

- Nema apsolutno nikakve ljutnje niti sam odabrao Makedoniju zato što nisam na popisu Nike Kovača - rekao je Ademi za Dinamovu službenu stranicu pa dodao: - Dulje vrijeme razgovaram s ljudima iz Makedonije koji me žele i vide u svojoj reprezentaciji danas, ali i u budućnosti, te me cijene kao igrača i čovjeka, tako da ovo nije odluka koju sam donio preko noći niti zbog popisa izbornika Hrvatske. Naravno, Hrvatska mi je puno dala, igrao sam za mlađe reprezentacije i sigurno mi je pomogla da budem igrač koji sam danas te sam na tome zahvalan svima u Savezu i svim izbornicima.

Svjestan je da je u Hrvatskoj konkurencija puno jača, pa ga i zato nema u kombinacijama za Brazil.

- Hrvatska ima veliki broj kvalitetnih igrača na mojoj poziciji koji su profilom slični meni. Da se razumijemo, svaki igrač, na mojoj i svakoj drugoj poziciji, koji je dobio poziv ga je i zaslužio i nema nikakve ljutnje te im svima želim puno sreće. Ipak, ja sam sportaš, želim igrati za reprezentaciju i mislim da mi nitko ne može zamjeriti što želim nositi dres države svojih roditelja, igrati i okusiti draž kvalifikacija, a nadam se i velikog natjecanja. To je san svakog klinca kada počne igrati nogomet pa tako i moj. Naravno bit ću veliki navijač Hrvatske. Znam sve te dečke kroz mlađe reprezentacije, kroz Dinamo, a bio sam i dio momčadi i jasno je da ću uvijek navijati za Hrvatsku.

Za kraj svog obraćanja Ademi je podvukao još nešto:

- Žalosno je i tužan sam što su počeli nekakvi komentari kroz nacionalističke naočale, ali to najviše govori o tim ljudima. Svatko tko me zna i tko je ikada gledao ijednu moju utakmicu zna da ja u svakoj dajem svoj maksimum jer ne znam drugačije; tako je i bilo i u svakoj utakmici u dresu Hrvatske. U mlađim selekcijama i u prijateljskim utakmicama za A-reprezentaciju!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 12:28