DVA GOLA JELAVIĆA

Bečka Austrija prošla Široki i s igračem manje

 AP

Nogometaši Širokoga Brijega bili su blizu velikog iznenađenja i proboja u treće pretkolo Europa lige. No, san o tome im se raspao deset minuta prije kraja uzvrata protiv bečke Austrije.

Široki Brijeg je u prvom ogledu, na strani, ostvario pozitivnih 2-2, a rezultat 0-0 je stajao u uzvratu sve do 80. minute kada je naturalizirani Austrijanac Zlatko Junuzović postigao pogodak za Austriju.

Inače, šest minuta prije tog pogotka za Širokobriježane se otvorio još širi put prema trećem pretkolu budući je pocrvenio gostujući igrač Baumgartlinger. No, i sa igračem manje su Bečani uspjeli postići pogodak, za njih, zlata vrijedan.

Do velikog preokreta i proboja dalje su došli nogometaši belgijskog Cercle Bruggea. Iako su na svom terenu izgubili prvu utakmicu 1-0 protiv finskog TPS Türkua, u uzvratu su slavili s 2-1 i zbog pogotka više idu dalje. U trećem pretkolu će igrati protiv pobjednika meča Šibenik - Anorthosis.

Spomenimo da je Cercle Brugge nadoknadio i minus 1-0 u uzvratu. Na 2-1 su pogocima rezultat okrenuli Brazilac Reynaldo i Van Eeno.

Hrvatski nogometni reprezentativac Nikica Jelavić bio je strijelac dva pogotka bečkog Rapida u uzvratnom ogledu 2. pretkola Europa lige. Rapid je na svom terenu s 4-2 pobijedio litvansku Suduvu.

Rapid je imao komotnu pobjedu od 2-0 iz prvog ogleda, pa su dozvolili sebi laganu utakmicu. Jelavić je u 20. minuti doveo Rapid u vodstvo i pogotovo su se nakon toga domaćini opustili.

Gosti su prvo izjednačili preko Grigaitisa u 70. minuti, a nakon toga su čak i sa igračem manje poveli s 2-1 pet minuta prije kraja (Beniušis). No, u zadnjih pet minuta su se Bečani potpuno razbudili i do kraja utakmice zabili još - tri pogotka(!?). Rene Gartler je zabio u 86. i 89. minuti, a sve je zaokružio novim pogotkom Nikica Jelavić u 90-oj.

Najuvjerljiviju pobjedu u četvrtak je ostvario Zrinjski koji je sa čak 9-2 svladao u gostima Tre Penne iz San Marina. Jedan od devet pogodaka je postigao hrvatski nogometaš Mate Dragičević.

Zanimljiviji rezultati 2. pretkola, uzvrat:

Rapid Beč - Suduva 4-2 (prva utakmica 2-0)

Dinamo Bukurešt - Olimpia 5-1 (2-0)

Dinamo Tbilisi - Gefle 2-1 (2-1)

Olympiacos - Besa 6-1 (5-0)

Tre Penne - Zrinjski 2-9 (1-4)

Maribor - Fehervar 2-0 (1-1)

Tirana - Utrecht 1-1 (0-4)

Vaduz - Brondby 0-0 (0-3)

Široki Brijeg - Austria Beč 0-1 (2-2)

TPS Türku - Cercle Brugge 1-2 (1-0)

Teteks - Ventspils 3-1 (0-0)

Sillamae Kalev - Dinamo Minsk 0-5 (1-5)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:08