PONOĆNA PRESICA

DRAMA U MAKSIMIRU Mamić i treći put potjerao Jurčića: 'Ako treba, otići ću iz Dinama samo da se Vaha vrati'

Trening Dinama u četvrtak će voditi sportski direktor Zoran Mamić i pomoćni trener Damir Krznar
 Boris Kovačev / CROPIX

Tek što je Howard Webb odsvirao kraj maksimirske utakmice, Zdravko Mamić je sazvao sjednicu Izvršnog odbora. Bilo je jasno da je Kruno Jurčić po treći put postao bivši... Bila je to pomalo bizarna predstava na Maksimiru. Jer, dok je Jurčić na press konferenciji slagao rečenice u kojima je indirektno optužio igrače za izdaju i najavljivao napad na Beč, Zdravko Mamić ga je odlučio smijeniti. Novo ime još nije na horizontu, a prvu momčad će do izbora novog trenera voditi Damir Krznar i Zoran Mamić.

- Prije tri minute sam bio normalan, ali imao sam susret s Jurčićem pa mi dajte da se malo saberem - zamolio je Zdravko Mamić i potom otkrio kako je Jurčić postao bivši.

FOTO: MAMIĆ GA NIJE VOLIO Nakon Red Bulla i Lyona, i Austrija presudila Kruni Jurčiću

- Prije toga moram pohvaliti ove navijače. Ovo je atmosfera kakvu nismo imali još od Newcastlea i Celtica. I zbog njih ne smijemo nereagirati nakon poraza od Austrije od koje smo bolji. Da, izgubili smo bitku, ali ne i rat. Dinamo ide po prolaz u Beč, ali da bi se to dogodilo treba nam šok, a to je uvijek glava trenera. Hvala Kruni Jurčiću na svemu i bit će ispraćen sa zahvalom - otkrio je Zdravko Mamić.

Malo kasnije kazao je kako je Kruni presudila činjenica da je Dinamo u samo jednoj utakmici od 12 odigranih u ovoj sezoni igrao kako se očekuje (domaća protiv Šerifa).

- Sad mi je rekao: ‘Šefe, pa zar nismo rekli da idemo na duži rok, a vi me smjenjujete nakon prvog poraza’. Da, ali Kruno nije promijenio komunikaciju s javnosti - tvrdi gazda Dinama koji za sada nema rješenja. Priznao je kako se nakon utakmica dohvatio mobitela i nazvao Branka Ivankovića koji je već otišao sa stadiona.

- Zamolio sam ga da se vrati da pričamo, ali mi je rekao da ide u Varaždin i da ćemo sutra razgovarati. E nećemo. Samim time se Ivanković diskvalificirao. A novo ime nemam niti na topografskoj mapi. Ali, sutra je novi dan - rekao je Mamić koji će o nasljedniku razmišljati u Hercegovini kuda ide s obitelji kako bi obilježio desetljeće od smrti oca Josipa. U Zagrebu će ostaviti Krznara i brata Zorana.

- Netko mora kuću čuvati. Ali neće Zoki biti trener. On to ne želi. Sada je tu zbog funkcije i autoriteta. Imamo pet dana - dodao je.

Sjetio se Zdravko Mamić i Vahida Halilhodžića s kojim se rastao preko ciljnika.

- To je ozbiljan trener. Evo, neka se vrati i ja ću istog trena staviti svoju funkciju na raspolaganje. A prevario je i mene i Dinamo - rekao je Zdravko Mamić.

Novinari su dobacili ime Cice Kranjčara.

- Neka dođe, ali ga kontrolirajte. On je institucija Dinama i Hrvatske, ali nemojte mi ga stavljati u usta i onda čekati da mu se smijete dok spava po klupama. Neka krene i uzme Dinamo, ali ne smije piti - jasan je bio Mamić koji je na kraju ponudio rješenje i stavio sebe na klupu:

- Ako ja sjednem prošli bismo ih kao plitak potok u Beču. Nisam kukavica, ali znam da bi me ismijao cijeli svijet. Bio bi to Ćiro iz ‘82. - zaključio je Mamić i otišao u noć.

Tako je neslavno završila još jedna epizoda Krune Jurčića u Dinamu. Epizoda koja nikome nije trebala. Jer, onog trenutka kada je Kruno pristao vratiti se po treći put u Dinamo, izgubio je sve kredite navijača koji ga više nisu doživljavali kao ozbiljnog trenera, već rješenje s kojim je Zdravko Mamić ugasio požar.

U međuvremenu je Kruno dobio u ruke ključeve Ferrarija, a ponašao se kao da vodi Škodu. Previše je ulazio u konflikte. U svima je vidio oponente. Krivi su mu bili svlačionica, mediji, navijači...

Tako je sama utakmica pala u sasvim drugi plan. Pomalo nepravedno prema Nenadu Bjelici koji je protiv Dinama servirao taktičko remek-djelo. Potpuno je neutralizirao vezni red Dinama i zatvorio bokove. U prvom poluvremenu Austria se branila da bi u nastavku postigla dva gola i sasvim se približila Ligi prvaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:01