SAMOUVJERENI VEZNJAK

EPIC BROZO ZVANI FLEGMA ‘Nisam još smislio način proslave gola, ali budite sigurni, bit će ih’

 Damir Krajac / CROPIX

Ispred hotela Lone promenada električnih jurilica. Reli “Nikola Tesla” tu je blizu, u Poreču, pa su vlasnici rijetko viđenih vozila za zborno mjesto odabrali hotel u kojemu je odsjela reprezentacija. Nekoliko Tesla modela, Mitsubishi i-MiEV, inače prvi serijski električni automobil na svijetu, te Concept One hrvatske tvrtke Rimac iz Svete Nedelje izmamili su poglede “vatrenih”.

- Broz, dođi vidjeti ovo - doviknuli su Vrsaljko i Schildenfeld suigraču te “pali na pod” kada je jedan od vozača izvadio mobitel pa na daljinu uključio vozilo i počeo ga preparkiravati ispred Lonea. Međutim, Brozovića malo što može impresionirati. Samo je odmahnuo rukom.

‘Odmara se dok trči’

- Pa, kaj je to auto? Voziš ga tri sata pa dva dana puniš. Ma, daj me nemoj zaje… - viknuo je veznjak Intera pred zabezeknutim društvom te nestao u hotelu tražeći partnera za bilijar.

To je, eto, Marcelo Brozović. Kodno ime - Flegma. Čovjek koji uživa u svojoj ravnodušnosti. Mjerna jedinica za opuštenost u reprezentaciji i osoba koju ništa ne može izbaciti iz takta. Dobro, ništa osim vijesti da je u utorak navečer igrao mali nogomet u Dugom Selu. Dosta čudno jer smo ga tu istu večer vidjeli oko 22 sata upravo u rovinjskom hotelu.

- Pokazao mi je menadžer, čak mi je poslao fotografiju tog teksta. Gledam, čitam i ne vjerujem. Ma, načelno me boli briga što se piše, ali smetaju mi laži koje s vremena na vrijeme izađu. Ljudi su zaista čudni - priča nam dan kasnije.

Kaže da su mu pripreme naporne i da se veseli što slijedi uvježbavanje taktičkih varijanti. Dosta čudno jer je Ante Čačić neki dan rekao da se “Broz odmara dok trči”.

Na desnoj strani

- Ma, nije mi problem, ali dva treninga dnevno ostave tragove. Zato i jesam stalno u sobi gdje se odmaram.

Oko Brozovića ne postoji upitnici. Možda tek pitanje na kojoj će ga poziciji koristitiČačić. On osobno preferira sredinu u kojoj je najveća gužva.

- Ali ako me izbornik stavi desno gore, i to će biti u redu. To sam igrao u Interu posljednjih par utakmica i bilo je dobro.

A dobra je i klupska sezona iza njega. Toliko dobra da je Inter izvjesio 35 milijuna eura za ispisnicu. Nagađa se o nekoliko potencijalnih klubova. Dakle, Manchester United, Arsenal, Chelsea, City...

Nema pritiska

- Niti sam išta rekao svojima u Interu, niti mi se negdje žuri. Ajmo odraditi Euro pa ćemo sjesti i dogovoriti se što i kako dalje. Svašta se priča i piše, ali varate se ako mislite da mi to stvara pritisak - nehajno kaže Brozović koji je, osim kvalitetom, kupio Talijane i načinom proslave svojih golova. “Epic Brozo” neko je vrijeme bio hit u Serie A. Poza mislioca čini se da slijedi i u Francuskoj.

- Nisam još smislio način proslave gola na Euru, ali budite sigurni da će ih biti - poručio je Brozović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:51