KRAJ TRAKAVICE

Ermin Zec otišao u Genclerbirligi za dva milijuna eura!

Nikša Stipaničev / Cropix

Završila je trakavica oko transfera Ermina Zeca. Neslužbeni izvori govore kako su direktor Šibenika Marko Karađole i direktor tuskog Genclerbirligija Cek Onuck izmijenili faksove s potpisima za transfer, koji je praktički obavila agencija Playmaker (čitaj Tomislav Nakić).

Odlazak nadarenog napadača sa Šubićevca u Ankaru koštat će 2 milijuna eura. Od jučer, Zeca od dresa turskog prvoligaša dijeli samo zdravstveni pregled koji će dosadašnji napadač Šibenika obaviti poslije utakmice Njemačka - BiH.

Kako će raspodijeliti novac? Pola ide Zecu, 900.000 eura Šibeniku, a 100.000 eura Iskri iz Bugojna, matičnom klubu Ermina Zeca. Zec se, pak, izborio za odlične uvjete glede godišnje plaće, imat će 500.000 eura netto po sezoni, na čemu bi mu pozavidio i lijepi broj nogometaša iz “liga petice”

Sve što smo naveli dobili smo od neslužbenih, ali pouzdanih izvora. Karađole nam je dao nešto neprecizniju izjavu:

- Nije sve gotovo, od završetka transfera dijele nas neke sitnice. No, mogu sa sigurnošću od 95 posto izjaviti kako je Genclerbirligi novi klub Ermina Zeca. Turci su bili najbrži i najkonkretniji.

Već spomenuti Tomislav Nakić pojasnio je vruću želju Turaka da se domognu Zeca.

- Svojim gazdama njemački trener Thomas Doll jasno je dao do znanja kako mu je Zec ključni čovjek u stvaranju nove momčadi. Kazao im je otprilike “najprije završimo posao oko Zeca, a onda razgovarajte sa Strinićem, Buljatom i drugima”.To kazuje kako Doll, koji je bio trener HSV-a, vidi u Zecu puno veći potencijal nego što su ga vidjeli hrvatski stručnjaci - kazivao nam je Nakić.

Nakićevu kratku priču dodatno je potkrijepio Ivan Radeljić, bivši nogometaš Šibenika i Hajduka, koji je ove sezone nosio dres Genclerbirligija.

- Naš trener cijeni hrvatski nogomet, koji je zapravo afirmirao Bošnjaka Zeca. Otuda mu i želja da momčad popuni igračima iz HNL-a - kazao je Radeljić.

S priprema reprezentacije BiH Zec je kratko komentirao rasplet oko njegova transfera:

- Želja mi je bila da zaigram u Bundesligi. no ponuda iz Ankare je bila konkretna i financijski dobra. Vjerujem da će mi Genclerbirligi biti odskočna daska u karijeri, kao što mi je to bio Šibenik u odnosu na Bugojno.

Neslužbeno, Turci vjeruju da bi sa Zecom mogli napraviti veliki posao poslije dvije sezone igranja u dresu Genclerbirligija.

Izdvajamo