HAJDUK NA SVE ILI NIŠTA

FOTO Krstičević: Napast ćemo Inter; Zanetti: Svjesni smo da nas u Splitu čeka pakao!

Mladi Interov trener Andrea Stramaccioni istaknuo je Blaževića, odličnog stopera Maloču, zanimljive veznjake Radoševića i Andrijaševića te potencijal Vukušića
 Joško Šupić/CROPIX

Mišo Krstičević najavljuje da se njegova momčad neće zatvoriti u bunker protiv Intera. Iako je najjači forte njegove momčadi mladost dok s druge strane stoji iskustvo i kvalitet Intera.

- Igrat ćemo hajdučki bez obzira na rizik koji nosi takav pristup. Pokušat ćemo igrati ravnopravno sa Interom, a jedini strah predstavlja mi činjenica da smo u zadnjih 15 dana odigrali pet utakmica i da to može rezultirati umorom kod mojih igrača - kaže Krstičević.

Hajdukov trener upoznao je novi Inter kroz prijateljske utakmice koje su odigrali protiv Coma i Celtica.

- Suvišno je govoriti o njihovim kvalitetama. Više razmišljamo o našoj momčadi koja je sa prosjekom od 20 godina najmlađa u Hrvatskoj i Europi. Moji igrači odradilili su dobro pripreme i sad uživaju u plodovima tog rada. Nismo opterećeni ničim nego ambicijom da se svojim navijačima odužimo dobrom igrom.

Krstičević priznaje da ne postoji univerzalni recept za igru protiv momčadi kao što je Inter.

- Pokušat ćemo igrati što jednostavnije i brže. Uz maksimalnu fazu obrane trudit ćemo biti što okomitiji prema Interovim vratima.

Pitanje je može li Hajduk iskoristiti činjenicu da je Inter tek na početku priprema. U sličnoj situaciji bila je u prošlosti Roma, Sampdorije i Fiorentina pa su ipak eliminirali Hajduka.

- Ovu su utakmice koje nosi poseban naboj, ali pritisak je na Interu koji misle da moraju proći.

Mladi Interov trener Andrea Stramaccioni izvrsno poznaje Hajdukovu momčad. Istaknuo je iskusnog vratara Blaževića, odličnog stopera Maloču, zanimljive veznjake Radoševića i Andrijaševića te potencijal Vukušića kojeg je pratio još dok je radio u omladinskom pogonu Rome.

- Vidio sam Hajduk koji je rastao iz utakmice u utakmicu. Znam da na ovom stadionu uvijek bude uzavrela atmosfera i da je to velika prednost domaćina. Mi smo manje od mjesec dana na pripremema, ali to nije razlog da ovdje ne idemo na pobjedu - najavio je Stramaccioni.

Istaknuo je da je Marko Livaja jako interesantan igrač.

- Trenirao sam ga u mladoj momčadi Intera. Njemu treba dati šansu da napreduje i da jednog dana postane važan igrač momčadi.

Kapetan Intera Javier Zanetti, koji je stariji od trenera, a odigrao je 797 utakmica za Inter, ovo će mu biti 150 u Europi poručio je:

- Znamo što nas čeka na Poljudu. Spremni smo na vruću atmosferu, a ja se osjećam kao na početku karijere u Interu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:00