REAKCIJE

'HRVATSKA POBIJEDILA U KRIMIĆU LOŠIH UDARACA' Evo što strani mediji pišu o slavlju Vatrenih i nevjerojatnoj drami u Nižnjem Novgorodu

 

'Hrvatska pobijedila u krimiću loših udaraca', otvara njemački Bild na svom portalu sažetak hrvatske pobjede.

Jasno je da je neutralnim promatračima ogled u Nižnjem Novgorodu odlična lijek za nesanicu, barem što se tiče osnovnog dijela utakmice. Pa tako Nijemci dodaju da je nakon obećavajućeg početka, utakmica krenula u dugu monotoniju.

Njemački novinari se slažu da je Hrvatska ukupno bila bolji protivnik, ali da je nedostajalo konkretnog učinka. „Kjaer je zabio gore desno, Kramarić je lakoćom pogodio donji lijevi kut. Krohn-Deli je doveo Dansku u vodstvo, da bi Modrić izjednačio – hrabro, po sredini. Rakitić je kao zadnji preuzeo odgovornost, skinuvši prokletstvo iz 2008.“, sjetili su se u Bildu i velike tragedije protiv Turske na Euru.

„Nakon Rusije i Španjolske, i ogled Hrvatske i Danske je otišao u penale, logičan završetak utakmice u kojoj su se Hrvati preplašili pobjede, dok su Danci pokazali svoje nedostatke“, piše talijanska Gazzetta dello Sport. Talijani zatim nastavljaju da je Hrvatska pokazala više preciznosti u raspucavanju jedanaesteraca, ali i opisuju utakmicu kao dosadnom.

„Osnovni dio je stao u četiri minute početnog ludila: prvi gol je stigao nakon kornera i skoka M. Jorgensena, a u nastavku Subašić neobjašnjivo loše brani njegov pokušaj i propušta loptu u vlastitu mrežu. Ubrzo nakon toga Dalsgaard ispucava jednu loptu u glavu Christensena, što je poslužilo kao savršena asistencija za Mandžukića“, opisuju Talijani dva gola iz 120 minuta.

Novinar britanskog Guardiana David Hytner, koji je izvještavao iz Nižnjeg Novgoroda, također nije bio oduševljen utakmicom: „Čudna stvar je da je utakmica od početka bila živa. Ono što je uslijedilo je spora smrt početnog spektakla. Brza dva gola Hrvatske i Danske su pala nakon komičnih reakcija jedne i druge obrane, ali do kraja osnovnog dijela, nismo se imali čemu puno smijati. Hrvatska, koja je iz natjecanja po skupinama izašla kao jedna od momčadi turnira, sretno je prošla dalje“, stoji u tekstu Guardiana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:21